Stem nu voor de Yachting Awards 2015

LogoKBYVSmallHet KBYV heeft tijdens een werkvergadering de shortlist voor de Yachting Awards 2015 opgesteld. Er waren dit jaar opnieuw heel wat verrassende en leuke inzendingen op de longlist. De zeilsport heeft immers zoveel gezichten. Het publiek kan nu meestemmen op de kandidaten van de shortlist, wie worden jullie laureaten voor 2015? Sommige keuzes zijn evident, andere minder.

Het publiek kan stemmen via een nieuw systeem.
De voorbije jaren werd  gestemd via SMS op 6687. Nu komt daar online voting bij op de vernieuwde website van het KBYV, www.kbyv.be , die op 11 november gelanceerd wordt. Op deze nieuwe website zullen een aantal nieuwe functionaliteiten voorgesteld worden.

De Yachtman van het Jaar
In deze categorie werden een twintigtal kandidaten genomineerd. Deze atleten pronken nu op de shortlist voor de Yachtman van het Jaar:

Louis Balcaen nam deel aan alle 9 wedstrijden van de Volvo Ocean Race 2014-2015 aan boord van Team Brunel. Louis was er trimmer en stuurman en kan terugblikken op een knappe tweede plaats.

Wannes Van Laer op de Laser Standard is kandidaat OS Rio 2016 en wist ons land vlot te kwalificeren. Bastien Thibeau haalde samen met Mathias Van der Auwelaer de Gouden medaille tijdens de Special Olympics 2015 in Los Angeles.

De verrassing van het seizoen kwam van Dieter Vander Eycken die de Wereldkampioen Freestyle Windsurfen 2015 geworden is en daarmee Steven Van Broeckhoven, voormalig laureaat van de Yachting Award, wist te verslaan. De vijfde kandidaat is voormalig wereldkampioen Kitesurfen Christophe Tack die ook dit jaar afsluit op een bijzonder knappe derde plaats op de ranking.

Yachtvrouw van het Jaar
Bij de vrouwen blijven de prestaties van Evi Van Acker de zeilwereld verbazen. In haar kielzog positioneren zich twee meisjes die snel stijgen in de rankings. Emma Plasschaert is ondertussen opgeklommen tot een stabiele stek in de ISAF hiërarchie  met een zesde plaats op het jaareinde. Voor Maité Carlier is het pad nog iets langer maar ook haar prestaties gaan in stijgende lijn met een top 50 op de wereldranglijst. Outsider is Andrea Van Hoorne, de windsurfster uit Lier verdient haar sporen in de slalom (PWA circuit).

Yachting belofte 2015
Bij de jeugd is het aanbod hartverwarmend groot. De genomineerden zijn IFCA Freestyle Windsurfen Junior wereldkampioen Mats Moyson en Laser 4.7 zeilster Isaura Maenhaut.

Yachting manager 2015
De vele vrijwilligers en professionelen zorgen ervoor dat de sport goed georganiseerd geraakt. Daar komt heel wat bij kijken en enthousiasme is daarbij de grootste troef. We doen vele honderden tekort en willen hierbij de twee kandidaten voorstellen.
Harry Van den Bergh is al vele jaren het hart en de ziel van de Schelderegatta. De tweede kandidaat is Bart Plasschaert, jarenlang voorzitter van VVW Inside Outside en gangmaker van heel wat trainingsgroepen zeilen en windsurfen.

Stem hier tot zondag 6 december 23u59’59”

Wie via SMS wil stemmen op 6687 moet daar de volgende boodschap aan toevoegen
SMS voting via 6687 (tarief 0,55 EURO / sms), steeds woord “MAN”, “WOMAN”, “BELOFTE” of “MANAGER” gevolgd door een spatie en dan de nummer van de kandidaat

De genomineerden zijn :

Yachtman :

Christophe Tack –  sms “MAN 1”
Dieter Vander Eyken – sms “MAN 2”
Louis Balcaen – sms “MAN 3”
Thibeau Bastien – sms “MAN 4″
Wannes Van Laer – sms “MAN 5″

Yachtwoman

Evi Van Acker -sms “WOMAN 1″
Andrea Van Hoorne – sms “WOMAN 2″
Emma Plasschaert – sms “WOMAN 3″
Maité Carlier – sms “WOMAN 4″

Yachtmanager

Bart Plasschaert – sms  “MANAGER 1”
Harry Van den Bergh – sms  “MANAGER 2”

Yachtbelofte  

Isaura Maenhaut– sms  “BELOFTE 1”
Mats Moyson– sms  “BELOFTE 2”