Spiritjachten zoeken vrienden

De Spiritjachten die bootbouwerij van Heygen in de Rupelstreek bouwde waren model per model iconen. De Liberty Yacht Club in Antwerpen wil zoveel mogelijk “Spiritisten” samen brengen tijdens een “Talk about Spirit”. Deze  kan nog alle kanten uit, een rëunie,  een rally, een technische database… Alle ideeën zijn welkom.

Spirits wonnen de Quarter Ton Cup in de late sixties, de bemanningen van  modellen zoals de 32’ en de 36/37’ stonden geregeld op de hoogste treden in de zeezeilkampioenschappen van de Lage Landen.

Een Spiritjacht is ondanks zijn IOR-stamboek uit de jaren ’70 en ’80 een vlot en veilig zeilende boot, knap bedacht door ontwerper Jac. (Kees/Koos) De Ridder en waar honderden zeilers vandaag nog veel plezier aan beleven. Diverse types zoals de 28’, de 32’ en de 36/37’ scoren zelfs nog steeds goed “rond the cans.”

Meerdere eigenaren van diverse Spirits willen van gedachten wisselen met andere schippers – adepten over een mogelijke hechtere samenwerking. Van ‘hoe werkt dit bij jou en hoe heb je dat euvel opgelost, tot de kansen van een reünie, een tribute aan de ontwerper De Ridder en de Van Heygen-broers, een apart klassement in sommige races enz. enz…

Het is de bedoeling zo veel mogelijk Spiritisten samen te brengen voor een eerste, informele babbel bij de Koninklijke Liberty Yacht Club, Thonetlaan 131, 2050 Antwerpen op donderdag 26 november e.k om 19 uur.