Bekroning  ‘Sailors of the Year’ in prachtig kader RYCB-Antwerpen

In het prestigieuze, nieuwe clublokaal van de Royal Yacht Club van België in Antwerpen-Linkeroever had vrijdagavond 16 december 2016  de uitreiking van de ‘Sailors of the Year’ awards en diverse diploma’s plaats.

In een prachtig decor met uitzonderlijk zicht op de nachtelijke Antwerpse rede en Schelde zat de stemming er meteen in. Peter Van de Bossche, voorzitter van het Koninklijk Belgisch Yachting Verbond – KBYV, leidt het evenement en zet diverse medewerkers in de bloemetjes.Hij kondigt ook het einde van zijn mandaat aan als voorzitter.

Tevens wordt medegedeeld dat van vanaf 1 januari 2017 de fusie van VYF en VVW-Recrea een feit zal zijn.Het kiezen van een nieuwe naam voor de nieuwe federatie moet nog gebeuren.

Albert Lauwerier (voorzitter VYF) krijgt de opmerkelijke titel toegewezen van Fellow Jacques Rogge.  Een zeer verdiende keuze waarmee hij in het rijtje komt van Paul Maes en Patrick van den Bulck.

Bruno De Wannemaeker (Ondervoorzitter VYF en ISAF lid) is verkozen tot yachtmanager van het jaar 2016 (Sailor of the year 2016 – Manager).

In de diverse yachting klassen werd ook diploma’s uitgedeeld telkens aan de eerste drie.  Opmerkelijk hierbij was dat heel wat jeugd in de bloemetjes werd gezet

Bij de jeugd is de Anouk Geurts als Zeiler/Zeilster van het Jaar (Sailor of the year 2016 – Youth) verkozen. De vrouwelijk Zeiler van het Jaar (Sailor of the year 2016 – Female) werd Evi Van Acker.

De mannelijke Zeiler van het Jaar (Sailor of the year 2016 – Male) werd Wannes van Laer.

De keuzes van deze titels gebeurde door een stemming die men op de genomineerde kandidaten kon uitbrengen via het internet. Voordien kon iedereen een nominatie naar voren schuiven waaruit dan de definitieve lijst werd samengesteld.

Opmerkelijk is dat deze bekroningen amper weerklank vonden in de algemene pers, de organisatoren hebben blijkbaar de moeite niet genomen om de resultaten bekend te maken. Een week na datum zijn de resultaten nog steeds niet terug te vinden op de sites van KBYV of VYF.

Tekst en foto’s: Georges Janssens –  Bron en extra foto’s: inshore.yachtweb.be