Greenline 45 met flybridge

Greenline Yachts introduceert op het Cannes Yachting Festival 2019 de Greenline 45 Fly. Blijkbaar slaat dit model goed aan want de werf spreekt over 25 bevestigde bestellingen en een verdubbeling van de productiecapaciteit tot twee eenheden per maand. De levertijd is nu begin zomer 2020.

 

Dankzij de vierde generatie van Greenline’s diesel/elektrische/hybride technologie biedt de 45 Fly – door een combinatie van zonnepanelen, een in-line elektromotor en omvormer/lader – te allen tijde 230V wisselstroom, waarbij geen broep moet gedaan worden op een luidruchtige generator. Een belangrijk bijkomend voordeel is volledig stil, emissievrij varen tot 30 zeemijlen bij 5 knopen, perfect voor de binnenvaart of naderen van de ankerplaatsen.   

Greenline 45 Fly biedt de keuze tussen twee luxe ‘ensuite’ hutten of een indeling met drie hutten met twee ruime badkamers. De boot is uitgerust met huishoudelijke standaardapparatuur, waaronder een grote koelkast/vriezer, inductiekookplaat, oven en stopcontacten, zodat geen adapters nodig zijn. Elk Greenline-model heeft standaard wisselstroom, zelfs niet-hybride versies.  

Er zijn Volvo Penta- en Yanmar-motoren beschikbaar en de boot is standaard uitgerust met twee 220 pk dieselmotoren met asaandrijving, maar maximaal zijn twee 370 pk motoren beschikbaar voor een topsnelheid van 25 knopen. Hogere prestaties en het gemak van joystickbesturing kan met de Volvo Penta IPS500 (twin 380pk) en IPS600 (twin 440pk) motoren, de laatste met een snelheid van 30 knopen. De asaandrijving en IPS-rompen zijn speciaal gebouwd voor hun aandrijflijn en zorgen voor optimale prestaties, afhankelijk van het gekozen voortstuwingtype.

Gerenommeerde architecten J&J Design zijn verantwoordelijk voor de exterieurstyling en scheepsarchitectuur. Hoewel Greenline 45 Fly misschien een sportief profiel en mooie lijnen heeft, is het een praktisch en ruim zeiljacht, bedoeld voor een langer verblijf op het water met familie en vrienden.

In een oogopslag:

 LOA 14.43m (47ft 4in)

 Breedte 14.43m (14ft 8in) Verplaatsing 13,5 ton

 Motoren Twin Volvo / Yanmar 220 pk / 320 pk / 370 pk as of Volvo Penta IPS500 / 600 Topsnelheid 30 knopen (IPS600)

 Elektrische topsnelheid 6,5 knopen

 Elektrische kruissnelheid 5 knopen voor een bereik van 30 nm

CE cat. B

www.greenlinehybrid.si