Bootmagazine legt nieuwe accenten

Bootmagazine september/oktober 2019 – editienr. 60

Vanaf dit nummer kreeg Bootmagazine er een nieuwe extra ‘baseline’ bij. Baseline is zoiets als de ondertitel, maar dan in het uitgevers vakjargon. Waren wij voorheen een ‘Tijdschrift voor watersport- en recreatie met nieuws over zeiljachten, motorboten, zeilreizen en toervaren in België, Zeeland en de wijde wereld…’ dan zetten wij er en niet onbelangrijk zinnetje voor: “Tijdschrift voor reizen en recreatie op en om het water.”

[dropcap size=dropcap]D[/dropcap]

aarmee is de nieuwe richting  die ons magazine uitgaat meteen duidelijk. Reizen en recreatie… het ‘bootbeleven’ voert de boventoon. We zetten deze stap niet zomaar, een intensieve bevraging van onze lezers maakte duidelijk dat dit de informatie is die ze in een print tijdschrift het meest waarderen. Af en toe een boottest kan, maar vier of vijf al of niet gesponsorde testen van boten beschouwen onze lezeres-bootliefhebbers als bladvulling. Deze pagina’s doorbladeren ze verveeld en schuiven zonder verder omzien het boekje aan de kant.

Maar en gedrukt tijdschrift staat niet alleen, er is nog het online kanaal. Op onze website bootmagazine.be brengen we praktische en feitelijke informatie over de bootwereld en in onze maandelijkse elektronische nieuwsbrief leest u een mix van dat alles.

 

Bootmagazine september/oktober 2019 – editienr. 60

Uit de inhoud…

Malta, prachtige baaien en fascinerende historiek

Het is zondagavond en de motorbootjes van locals die hier de dag al zwemmend en keuvelend doorbrachten, zijn nagenoeg allemaal vertrokken richting thuishaven. Even later hebben we de paradijselijke baai voor ons alleen.

 

 

Tussen Geraardsbergen en Lessen, een ‘denderende ‘ ervaring

De Whaly Classic sloep houdt wel van een beetje volk aan boord. Met een crew van 5 ligt het bootje logischer wijs wat dieper in het water. Dat komt het vaargedrag ten goede. Sloepvaren is voor alle leeftijden, van 7 tot 77 jaar, zoals de Kuifjes boeken van Hergé, maar zelfs daar nog ver voorbij.

Mini-Transat, drie Belgen aan de start

De Mini-Transat heeft haar naam slecht gekozen, het is alles behalve een mini wed­strijd. Het is een van de meest avontuurlijke oceaanraces. In een zeilbootje van amper 6,50 meter wordt een solo oceaan overtocht gevaren van 4.050 mijl.

 

 

De 10 mooiste ankerplekken langs de Middellandse Zee

Zeilschip Skadi is nu voor het vijfde jaar op rij op “world tour”, maar Peter en Annelies verwijlen nog steeds langs de Méditer­rannée. Er valt zoveel te ontdekken en te genieten in dit zeilgebied dat zij de over­steek van de Atlantic nog even voor zich uit schuiven. Zij laten ons delen in hun rijke waaier van ervaringen.

En verder…

Belgische 12 voetsjollenclub boven water.

Met de Whaly Classic sloep op stap…

‘k Stond voor de brug van Willebroek.

Whaly ontmoet een broertje.

Graphic novel: Een zeevaarder zoekt het ongeziene- deel 3

Boek: De wraak van de walvis – H. Melville

Bootmagazine is verkrijgbaar in meer dan 500 krantenwinkels. Een jaarabonnement kost € 19,90 (5 nummers) kan u hier bestellen. Geen automatische verlenging!