Emma Plasschaert wint het Olympic Test Event, Tokyo

In Japan heeft zeilster Emma Plasschaert goud gewonnen op het Olympisch water van Tokyo 2020 volgend jaar. Ondanks de moeilijke condities in de baai van Enoshima wist Emma vanaf dag drie de leiding te nemen en gaf deze niet meer af.

Deze ochtend (228) werd de medaillerace door gebrek aan wind eerst nog uitgesteld. Na enige tijd wachten konden ze het water op, maar de wind bleek toch te zwak. Op het moment dat de medaillerace werd afgebroken lag Emma in tweede positie na de Hongaarse Maria Erdi en was ze nog steeds eerste in de eindstand. Door het afbreken telt het klassement van voor de start van de medaillerace. Het zilver is voor de Nederlandse Marit Bouwmeester en de Hongaarse Maria Erdi gaat met het brons naar huis.

Na enkele dagen rust starten ze volgende week op de World Cup Series Enoshima (25/08 – 01/09).

Eindstand Belgische zeilers

Laser Radial:
Emma Plasschaert: 1ste
Eline Verstraelen: 36ste

49er:
Yannick Lefèbvre en Tom Pelsmaekers: 10de

49er FX:
Anouk Geurts en Isaura Maenhaut: 16de

Laser Standard:
Wannes Van Laer: 24ste
William De Smet: 27ste

Alle resultaten