Nieuwe technische innovatie moet leiderspositie  Landrover BAR verstevigen

Landrover BAR is stevig op weg om een goede uitgangspositie te verwerven bij de start van de Louis Vuitton Cup die de uitdager moet opleveren van titelverdediger OracleTeam  USA in de 35 ste editie van de America’s Cup die in mei en juni 2017 betwist wordt in Bermuda. Om de huidige leiderspositie in de voorbereidende America’s Cup World Series veilig te stellen, rekent het Britse team van Olympisch kampioen Ben Ainslie op de technische innovaties op basis van de aerodynamische testen van het ingenieursteam van Landrover.

Op het 23,5 meter (77 ft) hoge vleugelzeil  werd door het ingenieursteam van Landrover hun ervaring met de aerodynamiek en computertechnologie bij de ontwikkeling van auto’s toegepast. Het team heeft geavanceerde software ontwikkeld om de gedetailleerde en dynamische prestaties van het vleugelzeil te onderzoeken, gebaseerd op de analyse van meer dan  80 miljoen computergegevens. Dat zou moeten leiden tot een duidelijke verbetering van de prestaties.

Net als in Formule 1

De structuur van het carbon vleugelzeil, de enige krachtbron van de race catamaran, moet niet alleen licht zijn, maar ook weerstaan aan stevige winden en eveneens vervorming toelaten om te versnellen en snelheid te genereren.  Net als in de Formule 1 autoraces is het zoeken en schaven om secondenwinst te boeken. De software die de gedragingen van het vleugelzeil in kaart brengt werd Fluid Structure Interaction (FSI) genaamd en moet bijdragen aan een beter begrip van de interactie tussen de aerodynamica van de vleugel en de structurele dynamiek op de nieuwe luchtstroom en wijzigingen van de vleugelvorm.

De America’s Cup wedstrijd boot, nu bekend onder de codenaam R1, zal worden gelanceerd in het begin van 2017 in Bermuda, het Britse overzeese gebied dat optreedt als gastland van de 35ste America’s Cup in mei en juni 2017.

Maar eerst staan er nog de laatste series in het Japanse Fukuoka op het programma op 19 en 20 november 2016. Daar zal Landrover BAR zijn leiderspositie verdedigen om zo met de beste uitgangspositie aan de start te komen in Bermuda volgende zomer.

Land-Rover-BAR-Test-boat-Training-Credit--Harrykh-73964_LRStand in de America’s Cup World Series voor het laatste evenement:

Land Rover BAR – 437

ORACLE TEAM USA – 423

Emirates Team New Zealand – 420

SoftBank Team Japan – 399

Artemis Racing – 391

Groupama Team France – 360