Boot Holland pakt uit met 20 wereldprimeurs

Luna 44

Een maand voor de start van de 24ste editie ligt Boot Holland prima op koers. Met 250 deelnemers zijn alle vijf hallen gevuld, debuteren dertig bedrijven en kent de beurs ruim twintig wereldprimeurs. Boot Holland wordt gehouden van 7 tm 12 februari in het WTC Expo in Leeuwarden.

Dat is de grote kracht van een eigen bootindustrie die maakt dat de beurs een uniek aanbod weet te presenteren. De jachtbouw is vanouds een belangrijke groep op de beurs. Vrijwel alle gerenommeerde Nederlandse bouwers van stalen schepen met een lengte van 9 tot 17 meter zijn bij elkaar in één hal te vinden. Deze staan met een kleine dertig schepen aan de motorbootsteiger en daaromheen.

Beursmanager Pieter Fokkema: “Ondanks dat er in de watersport sprake is van tegenwind kiezen de bouwers voor Boot Holland om hun wereldprimeur voor het eerst aan het grote publiek te tonen. Een ontzettend groot compliment voor de jachtwerven die hiermee aangeven in de beurs en ons als organisatie te geloven.”

Hollander Trend 32

Staalbouwers die deelnemen aan Boot Holland zijn onder andere Vedette Jachtbouw, Grouwster Vlet, Smelne Yachts, Pollard Jachtbouw, Jachtbouw Meppel, Bootcentrum Geertsma, Gruno Motoryachten, Serious Yachts en Frisian Motor Boats. Maar ook nieuwkomers of terug van weggeweest zoals Linssen Yachts, Brandsma Jachten, Abim Yachting, Aquanaut Yachting en Veno Yachting zijn van de partij.

Wereldprimeurs in dit segment zijn onder meer de Luna 44 en de Hollander Trend. Nieuwe deelnemers in de categorie zeilboten zijn Far East, Sky Yacht en Nautiner Fun.

Jong gebruikte premium jachten

Het vorig jaar met succes geïntroduceerde initiatief met jong gebruikte premium jachten in Hal 2 krijgt een passend vervolg. Naast de twee nieuwe schepen Broom 35 Coupé en de Marvis Stevenvlet 1350 OK, presenteert Jachtbemiddeling Van der Veen in Terherne hier tien prachtige geselecteerde jong gebruikte jachten.

Breed scala

Daarnaast zijn er veel open boten te vinden zoals, sloepen, tenders, consoleboten, rubberboten en bijboten en biedt Boot Holland de bezoeker een breed scala aan toebehoren. In de groep met open boten presenteren bedrijven zich als Van Roeden Watersport, Watersport Giethoorn, Waterspoor Jachtbouw, Seafury, Silverfish, Van Vossen, Jachtbemiddeling de Jong, Boot Akkrum, BJ-Boten en Aquatec met Makma, Maril en Antaris. Primeurs zijn er onder andere van Waterspoor Jachtbouw met de nieuwe modellen 777 Aviator en de 711 Open, Statement Marine met de PTS 26 en met de Energy 18 en de Energy 23 en Van Roeden Watersport met de Saint Tropez 2. Op het gebied van toebehoren zijn er wereldprimeurs van Epifanes, Caminus, Timray, Kabola, Vanclaes, Sunware, De IJssel, BubLift en Garmin.

Nautiner Fun 30 s

Elektrisch Varen Paviljoen

Het Elektrisch Varen Paviljoen neemt op Boot Holland een belangrijke plaats in. Provincie Fryslân zorgt voor een grote stand met alles op het gebied van elektrisch varen. Verder op dit paviljoen onder meer een wereldprimeur in de vorm van de Arviro A10. De eerste uit een serie van zon-, elektrisch aangedreven motorboten, volledig stil en schoon varend. Gemaakt van onderhoudsvrij aluminium en andere lichtgewicht materialen, met alle comfort van thuis vanwege de grote accucapaciteit en een optimale indeling. De combinatie van een zonnedak en een erg laag energieverbruik maken de boot zelfvoorzienend.

Arviro A10

Klassieke schepen

Sinds jaar en dag is er op Boot Holland ook een Rond- en Platbodempaviljoen. Voor 2014 wordt dit twee keer zo groot. Naast rond- en platbodems is er ook ruimte voor ander historisch erfgoed en klassieke schepen. Vanuit die laatste groep hebben zich tien eigenaren (met boot) aangemeld en hebben ruim vijftien bedrijven die die verschillende expertises en ambachten vertegenwoordigen, toegezegd.

Meer informatie: www.boot-holland.nl