Nipt goud voor Evi in Sailing World Cup Hyères

Evi Van Acker haalt nipt goud in de Sailing World Cup in het Franse Hyères in de Laser Radial klasse. Zij wist de Zweedse Josefin Olsson door een beter puntengemiddele achter zich te houden. Beide scoorden 42 punten. In de medal race had Evi haar wedstrijd afgestemd op haar directe belaagster. Door het totaal wegvallen van de wind werd de eerste medal race afgevlagd en kwam er een nieuwe start. Evi controleerde de Zweedse van bij het begin. In het laatste rak kwam die nog stevig opzetten. Uiteindelijk eindigde Evi voorlaatste in de afsluitende medal race, maar wist de Zweedse de laatste plaats op te dringen.
Het was meteen de derde gouden medaille op rij voor Evi in de World Cup in Hyères.
De Britse Alison Young werd derde met 11 punten achterstand. Emma Plasschaert miste voor het eerste dit seizoen de medal race en werd 16de. In zowat de helft van de reeksen haalde zij wel een top 10 plaats.
Maité Carlier eindigde 24ste op 26 deelneemsters. Een 7de plaats in de zesde reeks was haar beste resultaat.

Wannes Van Laer miste net de medal race in de Laser klasse en eindigde op de 12de plaats. Sam Vandormael  werd 31ste na een gelijkmatig parcours waarbij hij in zowat alle reeksen rond de 30ste plaats finishte. Willliam De Smet wist net de laatste plaats te ontlopen en eindigde voorlaatste of 31ste op 32 deelnemers.

49er: Yannick en Tom in goede doen

Met Yannick Lefèvbre en Tom Pelsmaeker in de 49er klasse gaat het verder in stijgende lijn. Zij wisten zich te plaatsen voor medal race en eindigde op een puike 9de plaats overall. Levi en Max Slap eindigden op de 40ste en laatste plaats.

Alle uitslagen Sailing World Cup Hyères.