Team Brunel op weg naar Gothenburg

Zondagmiddag is Team Brunel vanuit Cardiff vertrokken voor Etappe 10 van de Volvo Ocean Race. De wind liet het in eerste instantie af weten maar na een uitstel van een halfuur kon er uiteindelijk toch gestart worden. Met slechts vier punten verschil is het in het klassement spannender dan ooit. Zowel schipper Bekking als stuurman Burling konden zondag niet wachten om te beginnen aan de één na laatste etappe richting Gothenburg.


De door Team Brunel voor deze campagne gekozen strategie om te kiezen voor een mix van ervaren Volvo Ocean Race zeilers als Bouwe Bekking en Andrew Cape gecombineerd met het jonge talent van Peter Burling, Kyle Langford en Carlo Huisman betaalt zich op dit moment uit aldus Burling.
Burling: “Ik heb het gevoel dat we nog steeds iedere dag beter worden als team. We kunnen en verbeteren onszelf nog steeds ten op zichten van de voorgaande etappes. De leercurve is nog steeds heel erg steil, we blijven groeien. Deze campagne geeft ons echt de kans om te groeien als zeilers.”

Drie boten kans op eindoverwinning

Met twee etappes te gaan is het spannender dan ooit tevoren in de Volvo Ocean Race. Zowel Dongfeng, Mapfre als Team Brunel hebben nog zicht op de zege. Op dit moment is het verschil slechts 4 punten tussen de huidige klassementsleider Dongfeng en Team Brunel in derde positie.
Volvo Ocean Race klassement voorafgaand aan Etappe 10
Dongfeng Race Team – 61 punten (60 + 1 bonus voor kortste tijd)
Mapfre – 59 punten
Team Brunel – 57 punten
Team AkzoNobel – 48 punten
Vestas 11th Hour Racing – 36 punten
Sung Hung Kai / Scallywag – 29 punten
Turn The Tide On Plastic – 26 punten

Burling: “We zijn zeker klaar om te gaan. We weten dat als je deze etappe wint je een extra bonus punt pakt. Dus als jezelf wint maak je twee punten goed ten opzichte van de boot die als tweede binnen komt.”

 

Burling maakt kans op Triple Crown

Peter Burling kan bij een eindoverwinning de eerste zeiler zijn die de Triple Crown pakt, winst in zowel Olympisch Goud (Rio 2016), de Americas Cup als de Volvo Ocean Race. Vooralsnog is de Nieuw-Zeelander daar echter nog niet mee bezig.

Burling: “Het is een belangrijke etappe voor de eerste drie boten, we hebben alle drie nog zicht op de eindoverwinning. Deze etappe bepaalt waarschijnlijk wie er straks van ons drieën als leider vertrekt in de laatste etappe naar Den Haag. Voor ons is er eigenlijk weinig veranderd ten opzichte van de vorige drie etappes. We moeten een beter resultaat neerzetten dan de rode boten om straks na deze etappe een kans te hebben.”

Foto: Etappe 10, van Cardiff naar Gothenburg, start 10 juni 2018. – Jesus Renedo/Volvo Ocean Race