13de Gentse Sloepentocht – Thema: ‘het water mag even weg van onder de kiel’

Datum: 2 juni 2024 – Zoals de titel laat vermoeden heeft de Gentse Sloepentocht dit jaar de historische droogdokken aan de Gentse voorhaven als einddoel. Het VVW aan de Snepkaai in Gent is de vertrouwde startplaats. Bij aankomst worden de deelnemers verwelkomd met een ontbijt. Na een korte briefing start de tocht door de historische binnenstad, via de St Jorissluis naar de oude dokken en de voorhaven. Rond de middag worden de deelnemers verwelkomd op de historische site die uitgebaat wordt door Port Service. Op deze locatie wordt een aperitief en uitgebreide lunch aangeboden, er worden eveneens rondleidingen voorzien op deze historische site die dateert van 1885.

Op de terugweg kiezen gaat de tocht via de gerenoveerde Tolhuissluis, het verbindingskanaal en de prachtige Coupure.

Voor info: info@gentsesloepentocht.be & www.gentsesloepentocht.be