Officiële opening van fotowedstrijd ‘Yacht Racing Image Award 2024’

De internationale fotowedstrijd met als thema ‘yacht racing’ ofte wedstrijdzeilen, gestart in 2010, lanceert zijn 15e editie. Professionele fotografen van over de hele wereld worden uitgenodigd om hun beste foto, genomen tussen 14 oktober 2023 en 13 oktober 2024, in te zenden.

Foto: De prijsuitreiking 2023 met de winnaars Samo Vidic, Sam Cade en Craig Greenhill tijdens METSTRADE met directeur Niels Klarenbeek (2e van links) en olympisch kampioene Marit Bouwmeester (rechts).

“Er breekt een nieuw tijdperk aan voor de Yacht Racing Image Award”, legt Bernard Schopfer, organisator van de wedstrijd, uit. “Na 15 jaar trouwe ondersteuning maakt Mirabaud plaats voor een nieuwe lead partner, waar we actief naar op zoek zijn. Deze verandering heeft geen invloed op de opzet van het evenement en we zijn er trots op dat we deze wereldwijd gewaardeerde wedstrijd voor het vijftiende achtereenvolgende jaar met dezelfde passie en enthousiasme kunnen organiseren.”

De 80 beste beelden die door de internationale jury zijn geselecteerd, worden op 17 oktober op de website van het evenement gepubliceerd, zodat het publiek kan stemmen voor de Public Award. De top 20 beelden worden tentoongesteld in hal 13, het centrale punt voor METSTRADE bezoekers op de beursvloer, waar bezoekers kunnen stemmen voor de Delegates Award.

De prijsuitreiking vindt plaats tijdens het Yacht Racing Forum, naast METSTRADE, op 20 november voor leden van de internationale maritieme industrie en jachtfotografen van over de hele wereld.

Wedstrijdreglement