boot Düsseldorf: de SUP’ers van vandaag zijn de bootkopers van morgen

boot Düsseldorf ruimt heel wat plaats in voor de zogenaamde trendsporten. Stand Up Paddlers, kiters, wakeborders… zij komen allemaal uitgebreid aan hun trekken en in actie in de nieuwe toegevoegde hal 8. Waarom ligt de nadruk op deze activiteiten? De organisatoren zijn ervan overtuigd dat de trendsporters van vandaag de bootkopers van morgen zijn. Daarnaast is het product- en dienstenaanbod voor deze verschillende disciplines natuurlijk ook niet te verwaarlozen. SUP is een megatrend onder de watersporten. Stand-up-paddling is flexibel en kan, mede door moderne wetsuits in vrijwel alle wateren en bij de meest uiteenlopende klimatologische omstandigheden worden gedaan. Bovendien kan iedere persoon die goed kan zwemmen deze sport zonder probleem leren.

Waar de organisatoren bij hun boute uitspraak dat de trendsporters de bootkopers van morgen zijn misschien geen rekening mee gehouden hebben is dat deze trendsporten haar beoefenaars zo sterk in de ban houden dat zij niet meer aan het bootje varen toekomen.

Nog meer ruimte – nog meer actie

Om dit alles even in cijfers te vertalen, de watersportbeurs kent 13.000 vierkante meter toe aan het trend segment. Het waterbekken kon met 15 meter worden verlengd en de wakeboard-kabelbaan een paar meter verhoogd. Ook de staande golf ,the Wave’ wordt in de grotere hal geoptimaliseerd.

Het nieuwe waterbekken biedt met 1.400 vierkante meter oppervlakte nog meer ruimte om de nieuwste wakeboards en SUPs uit te testen. Een absolute première op boot 2018 zal de tow-in windsurfshow zijn. Dankzij de hogere 2.0 kabelbaan en het nu 65 meter lange waterbekken zullen freestyle-windsurfers tijdens de eerste indoor tow-in-show ter wereld spectaculaire tricks laten zien.

Grootste ‘indoor-trefpunt’

Met dat alles is en blijft boot Düsseldorf  ’s werelds grootste ‘indoor-trefpunt’ voor de boot- en watersportbranche. Bijna 1.800 exposanten, waarvan 900 uit het buitenland, uit meer dan 60 landen zullen van 20 tot en met 28 januari 2018 op 230.000 vierkante meter wederom hun interessante noviteiten, aantrekkelijke doorontwikkelingen en maritieme uitrustingen presenteren. De bezoekers kunnen gedurende negen beursdagen in 16 hallen een bijzondere reis door de complete wereld van de watersport te maken. De beurs is dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur geopend.

Entreekaarten kunnen op www.boot.de online worden besteld en eenvoudig thuis worden afgedrukt.
boot Düsseldorf van 20 tot en met 28 januari 2018 dagelijks van 10 tot 18 uur.