Nieuwe boot voor Jonas Gerckens

De Belgische schipper Jonas Gerckens en zijn Belgium Ocean Racing team hebben hun nieuwe boot, de “187 Volvo/Curium”, in de kleuren van België onthuld. Die moet het team tot aan de Globe40 rond de wereld race brengen. 

Foto: De 187 Volvo/Curium @VincentOlivaud

“We hebben bewust gekozen voor zwart/geel/rood voor de aankleding van de 187 Volvo/Curium, omdat we Belgisch talent op de wereldzeeën in de kijker willen zetten. Ik ben er altijd trots op geweest Belg te zijn en ik ben blij dat ik nu met Belgium Ocean Racing kan varen. Het is een team dat complementaire schippers samenbrengt, waarvan de meesten Belgisch zijn en allemaal dezelfde passie voor oceaanracen delen,” legt Jonas Gerckens uit. 

De ‘187 Volvo/Curium’ is de hele winter voorbereid op de 2 belangrijkste races van het seizoen: de Atlantic Cup, die eind mei van Charleston naar Portland vaart, en de beroemde trans-Atlantische race Quebec-Saint Malo, die van eind juni tot begin juli plaatsvindt. Het Belgium Ocean Racing-team zal zich daarna voorbereiden op de Globe 40-race rond de wereld in 2025 en 2026. 

Jonas Gerckens, Renaud Dehareng, Djemila Tassin en Corentin Douguet @VincentOlivaud

Voor Québec Saint-Malo zal Jonas worden vergezeld door Djemila Tassin (10e/59 Mini Transat 6.50 – 2024) , Corentin Douguet (3e Route du Rhum Klasse40 – 2022) en Renaud Dehareng: “Als co-schipper, eigenaar van de boot en hoofdsponsor op privé-basis heb ik een tweeledig doel: een droom verwezenlijken, een oceaanrace rond de wereld aan de zijde van professionals en een structuur creëren waardoor jong Belgisch talent toegang krijgt tot kwaliteitsondersteuning (boot, coaches, projectmanagement, expertise van het Lorient-wedstrijdcentrum, enz.)

Om dit Belgian Ocean Racing project tot een goed einde te brengen, heeft Jonas zich, naast zijn huidige team, omringd met een nieuwe en voor de hand liggende partner: “Ik ben heel blij om Nescafé aan boord te hebben voor ons avontuur, vooral omdat ik een grote fan ben van koffie. Op zee zijn er niet veel dingen die je opbeuren. Na slecht weer of korte dutjes geeft een warme drank je de energie die je nodig hebt om de boot in beweging te houden. En dan heb ik het nog niet eens over het feit dat ik dezelfde waarden deel met Nescafé, waaronder het vurige verlangen om mijn dromen waar te maken, optimisme en jezelf tot het uiterste drijven”, zegt Jonas opgetogen. 

Na de grote races op de 187 Volvo/Curium zal Jonas deelnemen aan de wereldkampioenschappen gemengd dubbel oceaanzeilen met de jonge Belgische oceaanzeilster Djemila Tassin. De wedstrijd vindt plaats in september vanuit Lorient. Het is een kans voor het Belgische duo om zich te meten met andere landen in een wedstrijd die wordt georganiseerd door World Sailing.