Amsterdam Boat Show gooit deuren dicht op de tweede dag

De organisatoren van de HISWA Amsterdam Boat Show hebben in de namiddag van 12 maart, tijdens de tweede dag van de vijfdaagse show, de deuren gesloten. Dit in overleg met de Nederlandse regering om verdere verspreiding van het Coronavirus te voorkomen

Slechts twee van de vijf geplande dagen  hebben de organisatoren van de HISWA Amsterdam Boat Show de deuren kunnen openen. Het evenement wordt gesloten in navolging van de  instructies van de Nederlandse regering – gericht op het voorkomen van verdere verspreiding van COVID-19 door het beperken van evenementen met meer dan 100 mensen. Dit is de tweede show in Europa die deze week vroegtijdig sluit vanwege de toenemende verspreiding van het virus. De Stockholm International Boat Show, die afgelopen zaterdag werd geopend en tot en met zondag zou lopen, is gisteravond gesloten. En ook Les Nauticales in La Ciotat, Frankrijk die volgend weekend op het programma stond, werd geschrapt.

Volgens een verklaring van de RAI Amsterdam zei het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dat het infectierisico te groot is geworden om evenementen van meer dan 100 personen mogelijk te maken. De HISWA Amsterdam Boat Show, die begon op woensdag 11 maart, liep tot en met zondag 15 maart. Het evenement met 250 exposanten uit alle sectoren van de watersport trekt normaal gesproken meer dan 35.000 bezoekers.

Foto: Hiswa Amsterdam Boat Show / RAI