Foiling geeft Europese bootindustrie innovatieve impuls

De watersportwereld heeft het conservatisme achter zich gelaten. Met de toetreding van ‘The Foiling Organization’ als nieuw lid van de European Boating Industry (EBI) wordt de innovatieve kracht van deze tak van de watersport bevestigd. De nieuw opgerichte vereniging, in Genua gevestigd, omvat alle foiling gerelateerde industrieën en professionals zoals scheepswerven, onderdelenfabrikanten, ontwerpers en onderzoeksfaciliteiten.

Omdat foiling een van de belangrijkste trends in de botenindustrie is, oorspronkelijk afkomstig uit de competitieve zeilraces, heeft het de potentie om een van de elementen te zijn die innovatie en duurzaamheid in de hele industrie kan ondersteunen. 

“Samen hebben we de kracht om positieve veranderingen teweeg te brengen en te zorgen voor een bloeiende toekomst voor de Europese botenindustrie”, aldus EBI-voorzitter Robert Marx. 
Foiling is inderdaad het wedstrijdzeilen ontgroeid en heeft impact op zowel de cruising secor als de commerciële vaart en wordt ‘incontournable’ door haar bijdrage op vlak van duurzaamheid. (lvd)
 

Foto: Martina Orsini (Foiling Week 2023)