Oris Aquis Small Second

Oris

Into the blue…De lange duikershorlogetraditie van Oris wordt deze zomer voortgezet met de lancering van een nieuw item in de Aquis collectie. De Oris Aquis Small Second, Date duikt de diepte in met een opvallend fraaie combinatie van zeewaardige kleuren en materialen.

De nieuwe Oris Aquis Small Second, Date met z’n glanzende ‘sunray’ blauwe wijzerplaat is een onberispelijke metgezel, ongeacht of je diep onder water bent of geniet van een relaxed drankje op een schip.

Onder z’n mannelijke schoonheid blijft de Aquis Small Second, Date een high-performance duikershorloge. De robuuste roestvrijstalen kast is waterdicht tot 50 bar. Deze prestatie is alleen mogelijk dankzij het dikke, krasvaste saffierkristal dat over de wijzerplaat ligt. Dit kristal is aan beide zijden gebogen en aan de binnenkant voorzien van een anti-reflectie coating om schitteringen tot een minimum te beperken en de afleesbaarheid te optimaliseren.

Het horloge is ook voorzien van een in één richting draaibare lunette, compleet met een krasvaste, zwart keramische inlay en witte minutenschaal. Duikers vertrouwen op dit veiligheidsinstrument om het resterende zuurstofniveau den decompressiestops in de gaten te houden. De kroon van het horloge is geschroefd om z’n waterdichtheid te waarborgen.

In lijn met de Oris filosofie om uitsluitend mechanische horloges te vervaardigen, wordt de Aquis Small Second, Date aangedreven door een automatisch mechanisch uurwerk dat het horloge een kleine secondefunctie op 9 uur biedt en een datumfunctie op 6 uur. Duikers geven vaak de voorkeur aan een kleine secondefunctie omdat deze aantoont dat het horloge functioneert; het maakt de wijzerplaat niet onoverzichtelijk en vermindert ook de afleesbaarheid niet.

De nieuwe Oris Aquis Small Second, Date heeft een robuuste 46mm roestvrijstalen kast en is waterdicht tot 50 bar.
Retail Price € 2050,-