Lichtgewicht reddingsvlot

 

Voor 90 procent van de pleziervaarders die 90 procent van hun tijd met de boot in het zicht van land varen heeft SOS Marine naast een 2-persoons reddingsvlot nu ook een 4-persoons reddingsvlot ontworpen. Veel pleziervaarders varen op binnenwateren, IJsselmeer of de Zeeuwse wateren, langs de kust met een enkele keer een oversteek naar Engeland, Frankrijk of de Scandinavische landen. En de meeste pleziervaarders varen met ze tweetjes en een enkele keer solo en daar is dit reddingsvlot voor bedoelt.

Het zou nodig kunnen zijn bij bijvoorbeeld brand aan boord, ook al vaar je op het IJsselmeer, het blijft een eind zwemmen naar de kust. ( KNRM is 23 keer in 2015 uitgerukt voor brand/explosie aan boord). Tot op heden waren deze pleziervaarders aangewezen op minimaal een 4-persoons reddingsvlot dat meestal te zwaar (± 20 kg) of te groot is en ontworpen is voor grotere oversteken of langdurig verblijf aan boord.

Het SOS Marine 2-persoons reddingsvlot weegt slechts 8.6 kg en is daardoor gemakkelijk te hanteren en weg te bergen. Het reddingsvlot is ook compact en makkelijk te water te gooien door de minder sterke mensen aan boord. Het is zowel handmatig als automatisch opblaasbaar. Het is ook nog voorzien van uitrusting zoals handpomp, signaal spiegel, twee nooddekens, puts en geïsoleerde vloer. De geïsoleerde vloer werkt als een grote reflector die gezien kan worden vanuit de lucht bij zoekacties.

Verder is het reddingsvlot nog uitgerust met 3 grote waterzakken van totaal 165 liter ballast water en een groot drijfanker van 400 x 600 mm, SOLAS reflectie strepen en SOLAS verlichting.Het is verpakt in een valies en de maten zijn 520x340x170 mm. Onderhoud is ook goedkoper dan de conventionele reddingsvlotten. De prijs bedraagt wel nog  € 1099,- incl. btw.

Voor meer informatie www.nordicmarine.nl en te koop via de website van Nordic Marine.