Tom Waes tekent contract voor bouw Bestevaer 53 SY met KM Yachtbuilders

Het zat er aan te komen. In een recent interview in Humo vertelde Tom Waes dat een zeiljacht op zijn ‘bucket list’ stond en die nautische droom kan hij al meteen afvinken. Tijdens Boot Düsseldorf heeft de televisiepresentator en acteur Tom Waes een contract getekend met KM Yachtbuilders voor de bouw van zijn nieuwe Bestevaer 53 SY.

Waes zegt hierover: “Bestevaer heeft altijd iets magisch gehad voor mij. Het avontuur, de kwaliteit, de robuustheid en de jarenlange expertise hebben altijd een aantrekkingskracht op mij gehad.” Hij vervolgt: “Het nauwe contact met de medewerkers van KM Yachtbuilders en het kunnen customizen van mijn schip gaf de doorslag. Ik ga nog niet verklappen wat ik ermee ga doen, maar wees er zeker van dat het me naar nieuwe avonturen zal drijven. Letterlijk in dit geval”

KM Yachtbuilders is trots om betrokken te zijn bij dit project. De samenwerking belooft een schip op te leveren dat niet alleen voldoet aan de hoogste normen van vakmanschap, maar ook in lijn is met de milieubewuste visie van zowel Tom Waes als van KM Yachtbuilders.

Het aluminium waarmee het schip gebouwd wordt is voor 70% gerecycled. En in plaats van een dieselmotor heeft ze een elektrische aandrijving met regenererende schroef. Het interieur wordt gemaakt van bamboe, wederom een milieuvriendelijke keuze. Aan boord is voldoende ruimte dankzij drie hutten en een grote bergruimte in het voorpunt. Door het geballaste centerboard kan het schip ook in ondiepe havens en rivieren komen, en zelfs droogvallen.

Tijdens de bouw kunnen fans en liefhebbers uitkijken naar regelmatige updates en kijkjes achter de schermen gedeeld door Tom Waes en KM Yachtbuilders.

Specificaties Bestevaer 53 S/Y

Type               Bestevaer 53 SY

Naam             Tethys

Werf               KM YachtbuildersArchitect        Dykstra Naval Architects
LOA                16.20m
LWL               14.97m
Breedte          4.57m
Diepgang      1.70-3.50m (geballast centerboard)
Aandrijving    Electrisch
Materiaal       Aluminium (70% gerecycled