BoatZilla, nieuwe en intelligente marktplaats voor zeilboten en zeiljachten

Onder de frivole naam ‘BoatZilla’ lanceren de makers van Clubracer.be een nieuw platform voor de verkoop van zeiljachten op Europese schaal. De ‘Zilla’ behoort tot de familie van de spinachtigen en het is ongetwijfeld de bedoeling dat ‘Boatzilla’ een ragfijn web weeft  tussen aanbieders en kopers van boten.

Dat is geen braakliggend terrein natuurlijk, vanuit Nederland worden we overstelpt door websites en tijdschriften volgestouwd met boten die te koop staan. Het lijkt er wel op of de helft van de Nederlandse populatie heeft een boot in de aanbieding heeft.

Boatzilla wil zich onderscheiden van de mainstream verkoopplaatsen. Vooreerst door een aanpak op Europese schaal. Dat is het voordeel van een startinitiatief in een relatief klein botenland, de thuismarkt volstaat in geen geval om een dergelijk project voldoende economische draagkracht te geven. Daardoor ligt een Europese aanpak voor de hand. Maar daarnaast maakt initiatiefnemer Eddy Lekens gebruikt van Cloud Computing en Artificial Intelligence (AI) om de marketing automatisatie en retargeting van de boot advertenties te triggeren.

“BoatZilla onderscheidt zich door het actief promoten van boot advertenties op welk platform de gebruiker zich ook bevindt. De advertenties beperken zich dus niet tot de marktplaats alleen. Waar de potentiële koper is (Websites, Facebook, Instagram, …) dààr is ook de advertentie van BoatZilla. Dit gebeurt via de media partners en ook via partnerships met sociale media.”

Eddy Lekens vervolgt:  “Boatzilla biedt de verkopers niet enkel een etalage. Samen met de verkopers vormt BoatZilla een hecht team. De volledige marketing problematiek, vaak een dure en tijdrovende bezigheid, wordt helemaal uit de handen van de makelaar of verkoper genomen om snel en efficiënt een boot aan de juiste toekomstige eigenaar te laten zien.”

Eén van nieuwe functies die BoatZilla in de komende maanden wil lanceren is een reservering platform om zeilboten en zeiljachten te huren.

Zilla is ook een monster uit de Amerikaanse sciencefiction film Godzilla uit 1998, maar hopelijk laat Boatzilla deze griezel rusten op de zeebodem.

www.boatzilla.eu