Nieuwe Saffier Se 37 Lounge met midscheepse stuurpositie

Saffier, de Nederlandse jachtbouwer die mee de weekendzeilers op de kaart zette in de Lage Landen, voegt een 37 voeter toe aan het gamma. De Saffier Se 37 Lounge is ontworpen als een weekendzeiler met een comfortabel interieur om te kunnen overnachten.

De nieuwe Saffier heeft een krachtig tuig, een vloeiend onderwaterschip, een moderne kiel en een vaste boegspriet. De vacuüm bouwtechniek heeft van de luxe dagzeiler Saffier Se 37 Lounge een licht en supersnel jacht gemaakt, dat comfortabel zeilt.

Unieke stuurmanspositie

Met de twee centraal geplaatste stuurwielen en lieren kan de stuurman in z’n eentje het schip zeilen en bedienen. Alle lijnen, schoten en vallen worden rechtstreek naar de stuurmanspositie geleid. Door de midscheepse positie heeft de stuurman uitstekend 360 graden zicht op de zeilen, het schip en op de directe omgeving op het water.

Met het optionele windscreen met afrolbare top kan de stuurman, ook met slecht weer, volledig beschut zijn schip optimaal zeilen en trimmen.

Door de unieke plaatsing van de stuurwielen ontstaat een zeer comfortabele grote kuip die vrij is van lijnen. Ideaal voor de bemanning en gasten, die ongestoord kunnen genieten van het zeilen. Er is ruimte voor tien personen in de ruime ergonomisch gevormde kuip.

De kuip heeft een tafel die uit de vloer omhoog komt. Een geïntegreerde koelkast en barbecue dragen bij aan een ultieme beleving op het water met familie of vrienden. Onder zeil, afgemeerd of voor anker.

Zeewaardig, zelfrichtend en zelflozend

Door de verlaagde kuipvloer, de lage instap naar binnen, de brede kajuitingang en de grote natuurlijke lichtinval in de salon, zijn de kuip en de binnenruimte daadwerkelijk met elkaar verbonden.

saffier37_intDe vloer wordt onder de banken indirect verlicht. Relax, rust en ontspanning zijn de kenmerken van het moderne interieur. Uiteraard zijn praktische voorzieningen ook toegepast, zoals een kookgelegenheid, een toiletruimte met douche en voldoende bergruimte.

De Saffier Se 37 Lounge is zeewaardig, zelfrichtend, heeft een zelflozende kuip en heeft CE categorie ‘Ocean A’.

Introductie op Boot Düsseldorf in januari 2018.

Specificaties

Lengte met boegspriet: 12 m

Romplengte: 11 m

Lengte waterlijn: 10 m

Diepgang: 1,70 /2,10/2,40m

Gewicht:  4.800 kg

Gewicht Kiel: 2.050 kg

Grootzeil:  43 m2

Keerfok:  25 m2

108% fok: 32 m2

Code Zero:  93 m2

Gennaker :  115 m2

Masthoogte: 16 m

Watertank:  110 liter

Dieseltank:  60 liter

Homepage