Wandelroute ‘Oude havendokken’ – Industriemuseum Gent

In samenwerking met de Stad Gent maakte het Industriemuseum een wandelroute door de oude havendokken.

Tot diep in de 20e eeuw was deze plek de tweede thuis van schippers, dokwerkers, kraanbestuurders en scheepsbouwers; onmisbare radertjes die de Gentse haven dag en nacht lieten draaien. Vandaag is de rust er teruggekeerd. Er bleef een uniek havenlandschap achter, bomvol relicten van de maritieme bedrijvigheid. Deze wandelroute neemt je mee langs de vroegere kaaien, laad- en loskades, pakhuizen, art-nouveauparels, havenkranen, industriële relicten en de nieuwe ontwikkelingen.

De wandeling loodst je naar het Handels- en Houtdok en een (optionele) extra lus van 2,5 kilometer voert je door het grootste beschermde stadsgezicht van Gent; de Voorhaven. Gratis verkrijgbaar in het Industriemuseum en bij Visit Gent.

De PDF en GPX vind je op de website van het Industriemuseum.