Magellano 60 – European Powerboat

Tijdens de Flagship Night, het evenement voor de nautische industrie dat op 20 januari werd georganiseerd door Boot Düsseldorf en uitgeverij Delius Klasing, werden de winnaars van de European Powerboat Award 2024 bekendgemaakt. De winnaars zijn de beste boten die het afgelopen jaar door de jury zijn getest.

De Magellano 60 van Azimut is de winnaar in de categorie “tot 20 meter”. De Magellano 60 werd voor het eerst gepresenteerd op het 2023 Cannes Yachting Festival en verbaasde ook de jury van de European Powerboat Award, die bestaat uit gezaghebbende internationale experts van de belangrijkste Europese nautische publicaties. Zij lichtten hun beslissing om Azimut te bekronen toe door te stellen dat “de Magellano 60 indruk maakt in de motorjachtklasse tot 20 meter. Naast haar succesvolle visuele verschijning, wordt de Magellano 60 gekenmerkt door haar nieuw ontwikkelde romp, die zorgt voor een perfecte besturing bij zowel lage als hoge snelheden. Ook de afwerking en veiligheidsnormen zijn van het hoogste niveau“.

De Magellano 60 staat namelijk garant voor hoge prestaties dankzij de efficiënte Dual Mode semi-planerende romp, die in alle comfort vaart bij lage snelheden en hogere snelheden kan bereiken, terwijl de impact van golven wordt beperkt en het verbruik en de uitstoot van het jacht worden geoptimaliseerd.

Met een lengte van slechts 60 voet is ze een echte zeetopper, compleet met alle comfort dat op lange reizen gewaardeerd wordt. De elegante externe lijnen, getekend door Ken Freivokh, combineren met de grote ruimtes aan boord; het meest karakteristieke deel van de Magellano 60 is de achtersteven, die is omgetoverd tot een Infinity Terrace met een transparante borstwering die visuele continuïteit met de zee biedt. Daarnaast helpt de natuurlijke uitbreiding van het hoofddek naar de cockpit om de ervaring van het jacht met de natuur te harmoniseren.

Vandaag staat de Magellano 60 ook synoniem voor minder uitstoot, want ze is de eerste boot in de Azimut vloot die vaart op HVO, de biobrandstof die Eni Live (Eni Sustainable Mobility) produceert met 100% hernieuwbare grondstoffen*. Volgens de resultaten van de tests die door de scheepswerf zijn uitgevoerd, zorgt deze biobrandstof, in combinatie met de Dual Mode-romp, voor een hoog prestatieniveau en een vermindering van de CO2-uitstoot van meer dan 80% in vergelijking met een jacht van vergelijkbare grootte dat op fossiele brandstoffen vaart.

* Volgens EU-richtlijn 2018/2001 “REDII”.


Azimut, opgericht door Paolo Vitelli in 1969 en onderdeel van de Azimut|Benetti Group, biedt eigenaren over de hele wereld een breed scala aan motorjachten van 42 tot 125 voet lang, onderverdeeld in zeven series (Verve, Atlantis, Magellano, Fly, S, Grande en Seadeck). Het merk onderscheidt zich door de geest van innovatie, waardoor het in de voorhoede staat van trends en oplossingen in technologie en design die in de hele jachtwereld worden erkend. De weg die in de loop der jaren is ingeslagen, heeft een gestage groei verzoend met een ondernemersfilosofie die gericht is op de grote problemen die milieu- en sociale duurzaamheid met zich meebrengen. Azimut Yachts, met hoofdkantoor in Avigliana (Turijn), heeft vijf productiefaciliteiten in Italië (Avigliana, Fano, Viareggio, Savona en Varazze) en één in Brazilië, in Itajai, en is aanwezig in 80 landen via een netwerk van verkoop- en klantenservicecentra en vertegenwoordigingen in Shanghai, Hongkong, Fort Lauderdale en Itajai. Voor meer informatie: azimutyachts.com.