International Sail Limburg, aantrekkingskracht en allure op Limburgs water

Op zaterdag 24 juni 2017 zijn de Limburgse Maasplassen het walhalla voor de zeil- en watersport liefhebber. International Sail Limburg is een trekpleister voor internationale teams die met professionele J70 boten een sportieve krachtmeting met elkaar aangaan. Maximaal 18 teams, van 4 tot 6 deelnemers, nemen het tegen elkaar op in verschillende ronden.

Dit jaar vindt de tweede editie plaats. De regio kenmerkt zich door het aantrekkelijke ligging en is daarnaast uniek voor watersporters in noordwest Europa. Dit grootste aaneengesloten watersportgebied van Nederland is grensoverschrijdend met België en ligt op steenworp afstand van Duitsland. Het evenement kent haar oorsprong dan ook in de grensoverschrijdende samenwerkingen die er zijn op zakelijk, bestuurlijk en recreatief vlak.

Met International Sail Limburg geeft de organisatie betekenis aan deze bijzondere samenwerkingen met de buurlanden. Deelnemende teams zijn verzekerd van een prachtige omgeving, interessante internationale contacten en de gastvrijheid van Limburg.

International Sail Limburg vindt plaats tijdens het Maasplassen Nautique Weekend, waarbij in de regio diverse nautische events plaatsvinden.

Voor meer informatie over deelname of bezoek aan het evenement: www.internationalsaillimburg.nl

De organisatie is een samenwerking van Roei- en Zeilvereniging Maas en Roer, VVV Midden-Limburg en Stichting Connect Limburg.