Yamaha neemt Torqeedo over

Yamaha Motor neemt elektrische buitenboordmotorfabrikant Torqeedo over. De doelstellingen, een versterking van het concurrentievermogen en sneller tot een breder koolstofneutraal aanbod komen in de elektrische sector van Yamaha Marine

Yamaha Motor heeft een aandelenkoopovereenkomst heeft gesloten met het Duitse DEUTZ AG, eigenaar van de fabrikant van elektrische buitenboordmotoren Torqeedo, om alle aandelen in Torqeedo te verwerven.
Deze overname van aandelen is afhankelijk van het verkrijgen van de goedkeuringen, vergunningen, etc. die vereist zijn onder mededingings- en andere wetten. Deutz kon de verdere doorgroei in het maritieme segment moeilijk waarmaken aangezien de focus van het bedrijf op andere mobiliteitsoplossingen ligt. Wel heeft het bedrijf de technische know-how van Torqeedo weten te integreren in de ontwikkeling van elektrische toepassingen voor hun bouwmachines, landbouwvoertuigen en industriële vrachtwagens.

Torqeedo, een pionier op het gebied van elektrische scheepsaandrijving, biedt een breed scala aan producten: elektrische buitenboord- en binnenboordmotoren voor schepen, accu’s en diverse andere accessoires. Nu de verkoop van kleine elektrische scheepsmotoren toeneemt, voornamelijk in Europa, blijft Torqeedo groeien. Torqeedo bezit ook talrijke octrooien met betrekking tot elektrische scheepsmotoren, propellers en elektrische systemen, evenals R&D-capaciteiten, massaproductiefaciliteiten en middelen voor de ontwikkeling van milieutechnologieën van de volgende generatie.

Met de overname van Torqeedo wil Yamaha zijn ontwikkelingscapaciteiten versterken en de introductie van een reeks elektrisch aangedreven kleine buitenboordmotoren te versnellen.