Elektrische Ringmotor van BlueNav

BlueNav, opgericht in 2020, ontwikkelt vooruitstrevende en duurzame oplossingen voor de elektrificatie en hybridisering van middelgrote boten van 8 tot 15 meter. De kern van het concept is BlueSpin, een krachtige elektrische ringmotor die ophaalbaar, 360° draaibaar en lichtgewicht is, in 3 uitvoeringen. De motoren zijn eenvoudig te installeren en in te bouwen in zowel nieuwe als bestaande boten (retrofit).

De unieke geïntegreerde software van BlueSpin, de Human-Machine Interface (HMI), maakt allerlei geavanceerde functies mogelijk, zoals autopilot, virtual anchor (DP) en easy docking. Ook is de vaarinformatie zoals vermogen, positie en resterende vaartijd naadloos te integreren met schermen van verschillende bekende merken door middel van het NMEA-2000 protocol.

Als eerbetoon aan de eindeloze bron van inspiratie en innovatie die de natuurlijke wereld van de oceanen biedt, heeft het ingenieursteam van BlueNav zich gewijd aan de verbetering van de efficiëntie van de BlueSpin motoren. Na een jaar van onderzoek en technische studies kondigt BlueNav op Boot Düsseldorf een baanbrekende innovatie aan – het Whale Design. Geïnspireerd door biomimicry, hebben hun ingenieurs bladen gecreëerd in de vorm van de vin van een walvis. Dit innovatieve ontwerp verbetert de efficiëntie van de BlueSpin motoren en luidt een nieuw tijdperk van prestaties in.

Biomimetica, met haar natuurlijke efficiëntie, blijft een bron van inspiratie voor de mensheid. De engineers van BlueNav hebben met CFD (Computational Fluid Dynamics) aangetoond dat de bulten op de vinnen van walvissen en de groeven op hun buik, de weerstand verminderen en de efficiëntie van vloeistromstromen verhogen.

Het “Whale Design” is verkrijgbaar vanaf het 2e kwartaal. Het “Whale Design” is verkrijgbaar vanaf het 2e kwartaal.

BlueNav’s missie is het versnellen van de energietransitie in de compacte maritieme industrie naar 100% emissievrij. De focus ligt op het ontwerpen, ontwikkelen en leveren van add-on elektromotoren (buitenboord, binnenboord en stationair), gefabriceerd in Frankrijk, met als doel om van elke boot een hybride of volledig elektrisch vaartuig te maken. De BlueSpin technologie dient als een cruciale link tussen de conventionele wereld van verbrandingsmotoren en die van de elektrische voortstuwing.

www.bluenav.com & De Stille Boot