boot Düsseldorf: “Reboot your business in January 2021”

 “Reboot your business in January 2021”,  een meer toepasselijke slogan kon boot Düsseldorf niet bedenken. De watersport heeft nood aan een nieuwe start  al ziet  het  er naar uit dat januari 2021 nog te vroeg om over ‘back to normal’ te spreken. Terwijl het uitstel en afstel blijft regen in de beurswereld – zowel Miam als, Dubai uitgesteld, Valencia op de virtuele toer –  houdt boot Düsseldorf zijn koers aan.

Foto: Petros Michelidakis, projectdirecteur van boot Düsseldorf

“Exposanten en bezoekers kunnen vertrouwen op een geavanceerd, uitgebreid hygiëne- en infectiebeschermingsconcept, ontwikkeld in nauw overleg met de autoriteiten en in coördinatie met de deelstaatregering van Noordrijn-Westfalen. Op elk moment kan de situatie worden aangepast . boot Düsseldorf is het startsein voor een succesvol watersportseizoen 2021 “, zegt Petros Michelidakis, projectdirecteur van boot Düsseldorf.

Tijdens de digitale persconferentie op 4 november 2020 rapporteerde de beurs over de stand van de voorbereidingen en de vooruitzichten voor de industrie.

 In vier afzonderlijke bijdragen brengen we vooreerst een analyse van de botenindustrie in Europa in Corona-tijden, dit op basis van het rapport van het Duitse  Bundesverband Wassersportwirtschaft. Daarnaast gaan we dieper in op de situatie in de motorboot sector, waar zich een duidelijke trend aftekent naar nog meer ruimte en comfort.  In de zeil- en yachtingwereld zien we een zelfde trend, er wordt niet allen gezeild maar ook geleefd aan boord. Tenslotte nemen we op basis van een ‘walk of fame’  een kijkje hoe de beurs boot Düsseldorf zich aandient. Het salon vindt plaats van 23 t / m 31 januari 2021 in 17 hallen van het beursterrein van Düsseldorf. Althans wanneer meeste landen de pandemie aan banden weten te leggen.