Nieuwe Moody Decksaloon 48 te water gelaten

  • Greifswald, 7 december 2023.

Met de DS48 presenteert Moody zijn nieuw middelgroot jacht voor langere tochten over zee. Net als haar grotere en kleinere zussen, de bekroonde DS41 en de DS54, wordt de Moody DS48 gekenmerkt door haar ruime salon met een perfect 360-graden uitzicht naar buiten. Even uniek is het comfortabele en veilige Moody walkaround dek met een hoge verschansing en vaste reling. Het doordachte concept zorgt nu ook voor de typische Moody “monomaran” ervaring in de 48 voet klasse – als een catamaran op een enkele romp.

Zonder een storende opstap tussen de royaal beschermde cockpit en de deksalon, biedt de Moody DS48 veel ruimte op één niveau. Ontworpen in samenwerking met Bill Dixon en het team van Dixon Yacht Design, is de Moody DS48 weer een van de van het merk dat de unieke combinatie van volume en prestaties van de baanbrekende Moody DS reeks.

De romp biedt een bijzonder volumineus interieur. Tegelijkertijd is de DS48 een veilig en uiterst comfortabel jacht dat goed stuurt in alle omstandigheden. Haar brede scala aan opties maakt haar tot een echte eigenaarsboot voor oceaanzeilen met perfecte vaareigenschappen. Of het nu op zee is of in de haven, ze biedt alles wat het leven aan boord comfortabel maakt comfortabel maakt: veel ruimte binnen en buiten, een groot kombuis met alle denkbare opties en een ongewoon groot aantal indelingsvarianten.

Hoogtepunten

Romp: Op de romp gelamineerde composiet schotten zorgen voor maximale structurele stabiliteit. Een tunnelboegschroef met vasthoudfunctie is standaard en kan worden aangevuld met een optionele intrekbare hekschroef voor perfect manoeuvreren in smalle ruimtes. In de grote bijbootgarage van de DS48 past een opblaasbare boot van maximaal 2,8 meter lang, terwijl het optionele Moody Smart Tender System het te water laten en terugplaatsen van de bijboot kinderspel maakt.

Fjord 44 coupe

Dek: Het originele Moody walkaround dek met zijn hoge verschansing en vaste reling zorgt voor bijzondere veiligheid, vooral op zee. Het voordek biedt een groot zonneterras. Optioneel is er een dinette beschikbaar op het voordek, met een tafel die kan worden opgeborgen in de aparte zeilkluis direct achter de volumineuze ankerkluis. Het volledige oppervlak van het drijvende dak, dat op slechts zes stevige aluminium steunen rust, kan worden bedekt met zonnepanelen voor maximale autonomie buiten de haven.

Tuigage: De krachtige tuigage met drie paar spreiders en een zeiloppervlak tot 156 m² garandeert uitstekende zeileigenschappen. Een rolmast met dubbele voorstag is optioneel verkrijgbaar.

Voordek

Cockpit: Onder de openklapbare softtop bieden twee kuiptafels, royale zitgedeeltes en nog meer zitmogelijkheden in het achterste gedeelte van de kuip de ideale setting voor gezamenlijke ervaringen met familie en vrienden. De optionele natte bar op het achterschip met barbecuerooster, koelkast en spoelbak draagt perfect bij aan de gastvrijheid. De twee grote opbergkasten in de kuip kunnen worden gebruikt om alles op te bergen wat nodig is voor een lange reis. De hoge stuurstand biedt altijd een perfect overzicht. Het zwemplateau is bereikbaar via een comfortabele trap en van daaruit kun je gemakkelijk het water in via de optionele zwemtrap.

Deksalon: Met zijn naadloos gelamineerde ramen van veiligheidsglas biedt de salon een panoramisch uitzicht van 360 graden, zowel vanaf de grote zithoek met tafel, vanaf de optionele stuurpositie als vanuit de ruime L-vormige kombuis met zijn driepits gaskookplaat en grote werkblad. Een vaatwasser, een koelkast met een inhoud tot 380 liter en een magnetron zijn op verzoek verkrijgbaar.

Achtercabine

Interieur: Dankzij het overlappen van de deksalon met de achterkajuit biedt de Moody DS48 ongeveer 25 procent meer binnenruimte – evenveel als op een jacht van 58 voet. Met inbegrip van de grote en luxueuze master cabine met een groot eilandbed en en-suite badkamer, zijn er in totaal drie hutten en tot drie badkamers met aparte douches mogelijk op slechts 48 voet. De derde hut kan ook worden geconfigureerd als multifunctionele ruimte, bijvoorbeeld om een wasmachine met geïntegreerde droogtrommel te plaatsen. Veel natuurlijk licht in de salon en hutten en een doordacht ventilatieconcept op beide dekken zorgen voor een aangename sfeer op het hele schip.

Basisprijs: € 864.900 plus BTW.

HanseYachts AG
Ladebower Chaussee 11 | 17493 Greifswald
www.hanseyachtsag.com