Een oplossing voor leeglopende jachthavens?

Het aantal booteigenaren neemt af en de booteigenaren worden gemiddeld steeds ouder. Te weinig jonge mensen schaffen een boot aan en zo lopen de jachthavens langzaam leeg. Het is tijd voor vernieuwing in de havens. Havenlodge biedt deze vernieuwing in de vorm van een selfsupporting, CE-D gekeurde slaapplek voor zes personen op het water. In België heeft Westhoek Marina in Nieuwpoort met Home Boat als eerste dit concept gerealiseerd.

Jachthavens moeten mee gaan in de tijd en niet gaan afwachten of stil staan. Zij moet op zoek gaan naar nieuwe doelgroepen en nieuwe concepten. De recreant wil graag eens wat anders dan de camping of vakantiepark, zoals slapen bij de boer en natuurlijk slapen in de jachthaven. Met de Havenlodges wordt ingespeeld op deze behoefte van de klant. De Havenlodge is een geschikte verblijfsrecreatie om kennis te maken met het leven in de jachthaven.

Een Havenlodge is een drijvend vakantiehuis waar zes personen kunnen overnachten. De Havenlodge is van alle gemakken voorzien. Een mooie ingerichte keuken incl. koffieautomaat, elektrisch koken en koelen, 2 slaapkamers en een hoekbank in de woonkamer. Tv-aansluiting, een moderne badkamer met luxe douche, toilet en wastafel. De Havenlodges hebben een heerlijk dakterras, waar de gasten kunnen zitten en genieten van de natuur en de beleving op het water in uw jachthaven. Een speciale vergunning om de Lodge in de haven te plaatsen is niet nodig omdat de Havenlodge als een vaartuig CE-D goedgekeurd is.

De Havenlodges kunnen liggen op een aanlegplaats in de haven waar vaak de meeste voorzieningen al aanwezig zijn. Maar eventueel kunnen ze ook geplaatst worden op andere locaties zoals een eilandje. De Lodges zijn volledig selfsupporting. Aan boord kan een vuilwatertank, schoonwatertank en eventueel zonnepanelen gemonteerd worden.

Foto: Havenlodge