Antwerpse havenwereld sponsort zeileducatie voor maritiem onderwijs

– 23 mei 2023 –

Op initiatief van Marnixring Antwerpen Hanze, een Vlaamse serviceclub, werd een sponsoractie opgezet om een project voor maritieme opleidingen te steunen. Diverse maritieme bedrijven, de Marnixring, het havenbestuur en het provinciale Havencentrum brachten hiervoor 60.000 euro samen.

Overhandiging van een sponsorbijdrage – vlnr Roel Buisseret (directeur GO! De Scheepvaartschool), Rowan Van Schaeren (algemeen directeur Antwerp Maritime Academy) en Steven Borms (voorzitter Marnixring Antwerpen Hanze)

Doel van dit project is een zeilboot ter beschikking te stellen aan de ruim 800 jongeren die in Antwerpen maritieme opleidingen volgen aan de Antwerp Maritime Academy en De Scheepvaartschool.

Hiervoor zal een oude zeilboot volledig worden gerenoveerd, zeewaardig gemaakt en uitgerust met moderne apparatuur en veiligheidsvoorzieningen. Hij zal het visitekaartje worden van Antwerpen en haar maritieme scholen tijdens zeilwedstrijden en andere watergebonden evenementen.

De bedoeling is dat de zeilboot ook zal worden benut voor sociale projecten. B.v. om jongeren met leerproblemen de gelegenheid te bieden om, onder deskundige begeleiding, zeiltochten te maken die hen basisvaardigheden voor functioneren in groepsverband bijbrengen.

Volgens Werner Cramers, Managing Director van Euroports, één van de grote sponsors, is “dit een prachtig project omdat het studenten niet alleen doet kennismaken met scheepsrenovatie maar ook omdat het zeilschip later vele jongeren zal enthousiasmeren en zal leren over zeemanschap.

De bemanning op onze schepen is voor ons van onschatbare waarde”, aldus Marc Beerlandt, CEO van MSC. “We dragen met de renovatie van deze zeilboot graag bij aan de kennis die de maritieme studenten kunnen verwerven.

Dat dit project kan rekenen op een mooie verzameling aan gulle sponsors bewijst volgens Havenschepen Annick De Ridder “wat een hechte gemeenschap onze haven is”.

Meer info: www.marnixringantwerpenhanze.vlaanderen

Ook u kan sponsoren!


Lees ook:
Een toelichting van het ‘Project Renovatie Zeilboot voor het Maritiem Onderwijs’ door Steven Borms, voorzitter Marnixring Antwerpen Hanze vzw.
De toelichting door Rowan Van Schaeren, algemeen directeur Antwerp Maritime Academy, over de renovatie van de boot.
Meer weten over GO! De Scheepvaartschool in Antwerpen

De sponsors: