Tall Ships op weg naar Londen

Dar-Melod1---onEditionOp zondag 31 augustus traden 44 Tall Ships  aan tijdens de parade in Falmouth, voorafgaande aan de start van de ‘Falmouth to Royal Greenwich Tall Ships Regatta’. Onder de deelnemers twee Belgische getrouwen van vele Tall Ship Races, de Rupel en de Tomidi.
De meeste deelnemers zijn lid van de Association of Sail Training Organisations (ASTO), de Britse koepelorganisatie van de Sail Training organisatie. Deze vereniging heeft een dynamische afdeling in België, de Sail Training Association Belgium, afgekort als STA-B, terug te vinden op de site http://www.we-sail.com.


Aan boord van de ASTO-boten bevinden zich 280 jongeren beneden de 25 jaar die het zeilavontuur doorheen het Kanaal actief mee beleven. De jongeren worden als volwaardige bemanningsleden ingeschakeld bij de navigatie en bediening van de schepen.
Op de foto (boven) de 110 m lange Dar Mlodiezvy uit Polen, geen onbekende voor de oud studenten van de Hogere Zeevaartschool in Antwerpen.
De zeilschepen worden vrijdag verwacht in Londen, waar dan de gebruikelijke havenfeesten op het programma staan. Foto onderaan, de start van de race.

(Foto’s: onEdition Photography)

Dar-Melod2---onEdition