Elektrische verkenningsribs voor Hurtigruten Expeditions

De Hurtigruten Expeditions, onderdeel van de Hurtigruten Group, bekend van de ‘snelle route’ met postboten land de kusten van Noorwegen, heeft voor het eerst elektrisch aangedreven ribs in gebruik genomen voor ‘ship to shore’ en wildlife-spotting. Ze zijn ontworpen voor excursies vanaf expeditieschepen in Arctische en Antarctische wateren en in alle regio’s tussen de polen.

Lees ook: “Goeie grutten, we vaarden de Hurtigruten…” op boottrav.be, de website van Boot Traveler Magazine.

Evoy, een toonaangevende fabrikant van maritieme elektrische motorsystemen, bouwde deze tenders speciaal voor Hurtigruten’s expeditiecruises. Naarmate de accutechnologie zich verder ontwikkelt, worden de motoren van Evoy steeds efficiënter, waardoor boten met gemak langere afstanden kunnen varen.

De elektrische tenders kunnen tot 20 gasten vervoeren, samen met wetenschappelijke en veiligheidsapparatuur, voor gebruik tijdens landingen en zorgvuldig geplande dagtochten die gasten in staat stellen bestemmingen op een intieme en duurzame manier te ervaren.

De Hurtigruten Group kondigde de nieuwe innovatieve tenderboten aan als onderdeel van hun jaarlijkse ESG-rapport (Environmental Social and Governance Report).
Hurtigruten Expeditions zal dit seizoen de eerste elektrische tenderboten introduceren op expeditiecruises met MS Otto Sverdrup langs de Noorse kust.