Sportief ‘opblaasbaar’ zeilen met nieuwe Tiwal 3R

De nieuwe Tiwal 3R, de racing uitvoering in de Tiwal reeks van de gelijknamige Franse werf, wordt gepresenteerd op Boot Düsseldorf van 21 tot en met 29 januari.

Deze opblaasbare zeilboot werd bekroond door de Amerikaanse zeilbladen Sailing World en Sail. Van de verschillende types zijn er intussen wereldwijd 2.500 verkocht in zo’n vijftig landen. Tiwal ontwikkelde zijn eerste type opblaasbare zeilboot zowat 10 jaar geleden.

De nieuwe Tiwal 3R biedt – zoals de andere types uit de reeks – een compact alternatief voor traditionele sportboten, met een verhoogde rigiditeit van zowel de romp als de mast en een toename in vermogen dankzij een nieuw gelamineerd grootzeil. De nieuwe racing versie is ook uitgerust met een carbon giek.

In de Tiwal reeks treffen we ook giekloze types aan, geschikt voor zowel volwassenen als kinderen.

Met de lancering vandaag van de Tiwal 3R (Racing) richt Tiwal zich deze keer op een publiek van zeilers die op zoek zijn naar prestaties, techniek, maar ook compactheid.

Naast het “lichte wind” tuig van 7,2 m² is een sportzeil van 6 m² beschikbaar voor sterkere wind terwijl de zeilbediening veel finesse biedt voor het trimmen.