One Water Toys maakt van jetski een boot

Het Spaanse bedrijf One Water Toys wil met de lancering van de One 16 een brug slaan tussen de snelle opwinding van een jetski en het deelbare plezier van een boot. Het maakt daarbij gebruik van de ‘stuwende kracht‘ van een jetski om een boot aan te drijven. Hun innovatieve romp verandert een jetski in een boot van 6 meter lang, die naast de jetskibestuurder plaats biedt aan maximaal zes personen Het platform is plug-and-play, eenvoudig aan te sluiten in slechts één minuut en compatibel met grote merken zoals Seadoo en Yamaha.

De romp is geoptimaliseerd voor kruissnelheden van rond de 18-20 knopen, met een topsnelheid van 30 knopen bij gebruik van een 170-pk jetski.

De grootste uitdaging was om een boot te maken met de exacte diepgang, om te zorgen voor een gemakkelijke verbinding met de jetski en natuurlijk om te zorgen voor het vereiste drijfvermogen en optimale stabiliteit.

Tijdens het varen kunnen gasten gemakkelijk rond de tafel zitten met het gezicht naar voren. Aan boord is een koelkast voorzien en de boeg biedt ook plaats voor een ruim zonnebed

Het eerste prototype van de One 16 is met succes gelanceerd en getest in Spanje en zal de hele zomer beschikbaar zijn voor proefvaarten in Puerto de la Duquesa, Malaga bij KDKcomposites, de bouwer van dit project.

Meer info:  https://www.onewatertoys.com/

Lengte (romp): 4,98 m

Lengte (romp+jetski): 6,00 m

Breedte : 2,38 m

CE category: C

Passenger : 6

Material : GRP

Kruissnelheid: 18 -20 knots

Topsnelheid (175 Pk) : 30 knots

Recommended power: 170 CV

Maximum power: 325 CV

Design: Loveworks Design

Engineering: Visma Naval Architects

Productie: KDKomposites