Personal Locator Beacon van Ocean Signal winnaar DAME Award 2022

Tijdens de  zopas beëindigde Metstrade, vakbeurs voor de maritieme industrie, in Amsterdam werden de Dame Design Award 2022 uitgereikt. Een totaal van 48 producten in zeven categorieën werden genomineerd voor de 31e DAME Award-competitie. Voor het eerst reikte de jury ook een Environmental Design Award uit.

De Ocean Signal RescueME PLB3 AIS Personal Locator Beacon werd de algemene winnaar. Zes producten wonnen categorie, 13 andere kregen speciale vermeldingen

De rescueME PLB3 laat, eenmaal geactiveerd, een alarm horen en stuurt een AIS MOB-signaal naar alle schepen binnen het VHF-bereik om een ​​MOB-noodsituatie aan te geven, terwijl tegelijkertijd, snel en nauwkeurig de locatie wordt doorgegeven aan een wereldwijd netwerk van zoek- en reddingssatellieten.

Ocean Signal heeft ook Near Field Communications (NFC) en Return Link Service (RLS) compatibiliteit in het apparaat geïntegreerd. Met behulp van de gratis Ocean Signal mobiele app en NFC-technologie kunnen gebruikers de prestaties van hun bakens volgen en volgen. Het voordeel van het gebruik van NFC in de PLB3 is dat de stroom die wordt gebruikt voor communicatie afkomstig is van de mobiel en niet van het baken. De cruciale toevoeging van RLS-waarschuwingstechnologie biedt gebruikers zekerheid door te verifiëren dat hun noodsignaal door de autoriteiten is ontvangen, een functie die in het verleden buitengewoon waardevol is gebleken.

Het baken is ontworpen om in een reddingsvest te worden geïnstalleerd en kan automatisch worden geactiveerd bij het opblazen en biedt GNSS-positionering, 406 MHz- en 121,5 MHz-signalen en zichtbare en infrarode stroboscooplichten voor de uiteindelijke locatie bij reddingsacties bij slecht zicht.

Overige winnaars:

YachtSense Link 4G Marine Router van Raymarine

MarineShift360 Lifecycle Assessment Tool door Marineshift360

Arya door Amare

Aquafleece Robe van Rooster Sailing

Integrel….De volgende generatie van Integrel Solutions

Essentieel door Aceleron, winnaar Milieu Design Award