Infiniti Yachts lanceert foils-ondersteunde Powercat

Nog meer innovatieve ontwikkeling in de catamaranwereld. Infiniti Yachts en de Britse bouwer Concept Yachts zetten hun samenwerking verder met een nieuwe 60 voet (18,3 meter) power catamaran. De Infiniti 60 Powercat maakt gebruik van ophaalbare foils. Dit biedt voordelen wat betreft snelheid en een tot 35% lager brandstofverbruik. De foils zorgen ook voor een stabielere vaart.

Om het gebruiksgemak te maximaliseren wordt de Infiniti 60 Powercat aangedreven door twee 7.6lt 600pk V12 Mercury Verado buitenboordmotoren. Deze buitenboordmotoren hebben bestuurbare onderstellen terwijl de motor van de buitenboordmotor vast blijft zitten. Deze opzet, gecombineerd met een sterke lichtgewicht constructie van koolstofvezel, betekent dat de Infiniti 60 Powercat snelheden tot 40 knopen kan halen. Een dubbele diesel buitenboordmotor is ook beschikbaar, net als elektrische aandrijving. Een boegschroef is optioneel.

De foils op de Infiniti 60 Powercat bieden een aanzienlijke verticale lift, maar zijn vanwege veiligheidsprotocollen niet ontworpen om de boot volledig te laten vliegen. In combinatie met de getrapte romp resulteert dit echter in een aanzienlijke vermindering van het natte oppervlak, waardoor het brandstofverbruik wordt verlaagd.

De Infiniti 60 Powercat is verkrijgbaar in twee hoofdconfiguraties. Het standaard Coupé-model biedt accommodatie in de romp van de catamaran en in de grote salonruimte op het brugdek. De Grand Tourer-versie heeft een flybridge die open of met een hardtop kan zijn.

Specificaties

Bouwer: Concept Yachts, Southampton, VK

Ontwerp: Infiniti Yachts en Design Unlimited

LH: 18,28m (60ft)

Breedte: 6,6m (21,6ft)

Diepgang (foils en motor omhoog): 0,6m (2ft)

Maximum snelheid (met 2x 600pk optie): 40 knopen.

Constructie: Met hars/koolstofvezel

Hutten: twee tot vier plus optionele bemanningshut, afhankelijk van indeling.