The Ocean Race, 11th Hour Racing Team triomfeert in eigen stad, Malizia eindigt tweede

In de eigen thuishaven Newport, Rhode Island,  kwam het 11th Hour Racing Team als eerste over de finish van de vierde etappe 4 van The Ocean Race. Schipper Charlie Enright hield Team Malizia achter zich.

Het was geen gemakkelijke etappe. Tijdens de 17 dagen dat ze vanuit Itajaí in Brazilië naar het noorden voeren, moesten de teams talrijke wissels tussen weersystemen beheren, van de zuidelijke passaatwinden tot de noordelijke Atlantische passaatwinden.

Met nog twee dagen te gaan bracht een storm windstoten van meer dan 50 knopen en een brute zeegang, omstandigheden die door Amory Ross, verslaggever aan boord, als “angstaanjagend” werden omschreven.

Desondanks wisselden 11th Hour Racing Team en Team Malizia de leiding meer dan een dozijn keer, voordat Enright en zijn team uiteindelijk wonnen op woensdagmiddag.

.

“Het was een geweldige race,” zei Team Malizia schipper Will Harris. “Het was een close race, waar we altijd van genieten. Het bereidt ons voor op de volgende etappes.

De resultaten van vandaag, gecombineerd met de opgave van raceleider Team Holcim-PRB na de ontmasting op dag vier, betekenen dat de top drie teams in het klassement op één punt staan. Vervolgens ging de mast van Guyot Environnement – Team Europe overboord.

.

Paul Meilhat’s Biotherm bereikte Newport op donderdagmorgen en vervolledigde zo het podium.

Plaats / punten 4e etappe

1. 11th Hour Racing Team – 5 Punten

2. Team Malizia – 4 Punten

3. Biotherm – 3 Punten

4. GUYOT environnement – Team Europe – wedstrijd gestaakt

5. Team Holcim-PRB – opgave – 0 Punten

Klassement The Ocean Race (na vierde etappe)

1. Team Holcim-PRB — 19 Punten

2. 11th Hour Racing Team – 18 Punten

3. Team Malizia — 18 points (de in-port races beslissen over de plaats bij ex-aequo’s)

4. Biotherm — 13 Punten

5. GUYOT environnement – Team Europe — 2 Punten