Grand Soleil 72 geniet van Capri, Italië

Cantiere del Pardo brengt de allereerste foto’s van de gloednieuwe Grand Soleil 72, het vlaggenschip van de Grand Soleil-vloot. De fotoshoot vond plaats in Capri, voor de wereldberoemde kust van Amalfi, met kristalhelder water dat de elegante lijnen van de boot nog versterkt. Capri is door UNESCO erkend als werelderfgoed. De Faraglioni van Capri, met steile kliffen en de rotsachtige kustlijn van Sorrento, biedt een verscheidenheid aan adembenemende uitzichten.

Het debuut van de Grand Soleil 72 betekent de lancering van een geheel nieuwe reeks zeiljachten boven de 60 voet. De Grand Soleil 72 vertegenwoordigt het eerste jacht in dit segment. De nieuwe reeks is ontwikkeld door Cantiere del Pardo met Franco Corazza als projectmanager, Matteo Polli verantwoordelijk voor de scheepsarchitectuur en Nauta Design voor interieur- en dekontwerp.

Op de Genoa Boat Show 2022 won de Grand Soleil 72 de Design Innovation Award in de zeilbootcategorie met een lengte van meer dan 10 meter.

Voor de liefhebbers van technische details: de Grand Soleil 72 romplijnen, ontworpen door Matteo Polli, worden gekenmerkt door een prominente V-vormige boeg. Dankzij de aanzienlijke dynamische lengte, dankzij slips en een beperkt nat oppervlak, heeft de achtersteven minder wrijving onder water tijdens het zeilen. Dit vertaalt zich in een hogere dynamische snelheid en stabiliteit onder helling, wat niet alleen betere prestaties belooft bij lichte wind, typisch voor het Middellandse Zeegebied, maar ook uitstekend zeilgemak en veiligheid.

De romp is gemaakt door middel van een op epoxy gebaseerd vacuüminfusieproces van vinylesterhars in biaxiale glasvezel en unidirectionele koolstofweefsels, wat resulteert in een lichte en sterke romp. Bovendien zijn de meest belaste rompsecties, zoals longitudinale en transversale structuren, gelamineerd in glasvezel en verstevigd door koolstofversterkingen om de sterkte en stijfheid te vergroten.

Het door Nauta Design ontwikkelde Interiors design sluit perfect aan bij de geometrieën van het dek. Nauta bedacht, ontwierp en verfijnde de volumes en details van het dek om het meeste uit elke ruimte te halen en zo tot een coherente relatie tussen de dekcompartimenten te bereiken.

Het interieur, de afmetingen, de ergonomie, de opslag, de functies en de kwaliteit van alle accessoires voldoen aan de normen van een superjacht. Het ontwerp en de kleuren die in het interieur worden gebruikt, vertalen zich in een smaakvolle, elegante en gastvrije sfeer.