Top 10 voor Isaura Maenhaut & Anouk Geurts op het WK in Canada 

Isaura en Anouk zeilden afgelopen week in het Canadese Halifax het WK 49er/ 49erFX. 
Na een sterk voorjaar met bijzonder mooie prestaties in Palma, Hyères, Almere en Kiel begonnen ze vol goede moed aan hun WK.  Het duo begon sterk aan de week. Na de eerste dag stonden ze op de 6e plaats.

Photo: Sailing Energy


Naargelang de week vorderde zeilden ze zeer constant met enkele top 10 plaatsen in hun races. Op de voorlaatste dag noteerden ze tijdens hun 13e race een 4e plek. Hierdoor werd de laatste dag uitermate spannend.

Tricky finale 
Op de laatste dag stonden er nog twee races op het programma. In de ochtend werd de laatste final race gevaren waarbij ze een 3e plaats lieten optekenen. Hierdoor konden ze later op de dag dan toch de medal race zeilen. 

Tijdens een tricky final race konden ze goed stand houden en eindigden ze 9e. Hierdoor worden ze knap 10e. 

Ook een Belgische duo in de 49er aan de start

Naast het WWSV duo, nam ook Yannick Lefèbvre en Tom Pelsmaekers deel aan dit kampioenschap, welliswaar in de 49er klasse. Zij zeilden een goed eerste deel maar kregen het moeilijker naargelang de week vorderde.
Ze eindigen zo op de 24e plaats. 

De resultaten van de races kunnen via deze link geraadpleegd worden.