Jachtbouwsymposium Hiswa zet energietransitie centraal

Tijdens de 27e editie van het International HISWA Symposium on Yacht Design and Yacht Construction draait alles om de energietransitie. Onder de noemer ‘Get Energized’ krijgen bezoekers uit de jachtbouwsector de nieuwste wetenschappelijke inzichten op dit vlak. Daarnaast is er ook aandacht voor toegepaste kennisoverdracht. Het symposium is tijdens de METSTRADE Show in RAI Amsterdam op 14 en 15 november 2022.

Michaël Steenhoff, manager jachtbouw bij HISWA-RECRON, ondernemersorganisatie voor watersport en recreatie, en één van de initiatiefnemers: “Het programma bestaat net zoals de vorige editie in 2020 uit een mix van presentaties van wetenschappelijk onderzoek en de praktische toepassingen daarvan. Beide aspecten komen dus aan bod. De doelstelling van het symposium is de wereld van onderzoek en die van de praktijk samen te brengen, kennis te delen en zo innovatie te versnellen. En dat is hard nodig willen we de klimaatdoelstellingen halen om de uitstoot van broeikasgassen drastisch te verminderen.”

Studenten welkom
Van veel waarde is de deelname van studenten. Van mbo tot universitair niveau kunnen zij voor een gereduceerd tarief deelnemen. Het is belangrijk hen in contact te brengen met bedrijven die actief zijn in jachtbouw of jachtontwerp. Zo kunnen ze de ontwikkelingen zien waaraan zij kunnen bijdragen wanneer ze kiezen voor een carrière in de jachtbouw. Studenten van TU Delft geven zelf ook een presentatie over een vliegende waterstofboot. Een interessant project waar veel nieuwe kennis ontwikkeld wordt.

Het International HISWA Symposium on Yacht Design and Yacht Construction is op 14 en 15 november 2022 in de RAI Amsterdam, voorafgaand aan METSTRADE Show en is fysiek en mogelijk digitaal te bezoeken. Het symposium is een initiatief van HISWA-RECRON, TU Delft, RAI Amsterdam en onderzoeksinstituut MARIN initiatiefnemer. Het symposium wordt mede mogelijk gemaakt door Feadship, Oceanco, Royal Huisman Shipyard en MARIN. Meer informatie en het programma staat op www.hiswasymposium.com en www.metstrade.com.