Rio 2016, Laser Radial: Evi terug in de race

De rustdag heeft Evi Van Acker goed gedaan. Nadat zij woensdag naar de tiende plaats zakte in het klassement, heeft ze zich vrijdag weten te herpakken. In haar eerste race van de dag eindigde ze als twaalfde. Maar in race acht finishte ze op een knappe tweede plaats, terwijl de topzeilsters allemaal een eind achter haar finishen. Hierdoor stijgt ze naar de zevende plaats in het klassement op zeventien punten van een mogelijke bronzen medaille.

Met nog twee races te gaan voor de medalrace ligt de Deense Anne-Marie Rindom aan de leiding met 30 punten. Marit Bouwmeester (NED) staat met 40 punten op de tweede plaats, gevolgd door de Ierse Annalise Murphy met 44 punten. Evi heeft momenteel 61 punten achter haar naam.

Wannes Van Laer behaalde in de Laser Standard-klasse een 23ste plaats en een dertiende plaats, hierdoor behoudt hij zijn twintigste plaats in het klassement. De Kroaat Tonci Stipanovic blijft aan de leiding.

Vrijdag was het ook de eerste dag dat het Belgische 49er-team Yannick Lefèbvre met Tom Pelsmaekers in actie kwam. Voor hen waren er drie races gepland, maar door de weersomstandigheden zijn er maar twee races gevaren. Zij behaalden een 19de en een 14de plaats in hun eerste twee races, hiermee staan ze 19de in het klassement, dat is de voorlaatste plaats.

Zaterdag 13 augustus staan er voor Evi en Wannes twee races op het programma, Wannes start om 18u Belgische tijd en Evi om 18u10. Voor Yannick en Tom staan er vier races op het programma, zij starten ook om 18u Belgische tijd.