53ste editie French Olympic Week

De voorbije week namen enkele WWSV-atleten deel aan de 53ste editie van de French Olympic Week in Hyères (Frankrijk). Tot voor kort ook wel gekend als La Semaine Olympique Française. Van 25 april t.e.m. 30 april kwamen er een 650-tal zeilers uit 50 landen naar de Franse stad.
Het event dat wordt gezien als het tweede grote evenement op de Olympische kalender deed zijn naam alle eer aan. De WWSV-atleten hebben namelijk enkele mooie prestaties neergezet.

In de ILCA 6 had Emma Plasschaert een zeer goede week. Ze zeilde een constante week waardoor ze zaterdag aan de start kwam van de Medal Races. Daarin eindigde ze 7e waardoor ze in het eindklassement net naast het podium greep en zo 4de eindigde. Ze kwam 2 punten te kort op de Franse Louise Cervera die 3de werd en 4 punten op de Franse Marie Barrue, die 2de werd.

William De Smet (ILCA 7) had een week met ups-and-downs. Hij zeilde op een goed niveau maar had ook te kampen met pech. De eerste dag was het water redelijk onstuimig en de derde dag kreeg hij een UFD door een te vroege start. Ondanks de tegenslagen behaalde hij een 33e plaats.

De 49erFX -girls, Isaura Maenhaut en Anouk Geurts, behielden hun goede vorm van de afgelopen weken. Heel de week wisten ze mooie resultaten te behalen in hun races en schommelden ze iedere dag op slechts enkele punten van de eerste plek. Op de laatste dag van de fleetraces werden ze door matriaalpech uit de top 3 gekegeld. Dit verhinderde hen niet om op zaterdag toch te kunnen deelnemen aan de Medal Races. Daar werden ze knap 3e waardoor ze op de 7e plaats eindigen in het eindklassement.

Voor het WWSV Olympic Talent Team kwamen Arthur De Jonghe en Jan Heuninck van start in de 49er. Zij konden voortwerken op hun goede start van eerder dit jaar en konden zich iedere race verbeteren. Jammer voor hen, maar op dag 5 konden ze niet meer zeilen door gebrek aan wind. Toch werd hun prestatie beloond met een 47e plaats.

Eindresultaat:

Emma Plasschaert (ILCA 6): 4e
William De Smet (ILCA 7): 33e
Isaura Maenhaut en Anouk Geurts (49er FX):  7e
Arthur De Jonghe en Jan Heuninck (49er): 47e