Burgemeester voelt nattigheid…

Bij de persvoorstelling van het event The Tall Ships Races in Antwerpen mochten Burgemeester Bart De Wever en Havenschepen Annick De Ridder een zeilinitiatie ondergaan die hen werd gegeven door onze Olympische zeilkampioenen Anouk Geurts en Tesaura Maenhaut.

Eerst wat theorie voor de praktijk

Dit gebeurde in de vernieuwde lokalen van de Royal Yacht Club van België aan het Galgenweel in Antwerpen.

Na een korte theoretische uiteenzetting werden de beide sportieve politici een zwemvest aangemeten en moesten ze plaatsnemen in een zeilboot. Even uitleggen hoe de zeilen moesten bediend worden en dan ging het de grote plas op.

Waarvoor dienen toch al die touwtjes?

Er werden heel wat rondjes gevaren langsheen de veel kleinere zeilbootjes waarin meer dan honderd jongeren eveneens een opleiding kregen.

Eerst aan boord gegaan met enige schroom, bleek de zeilinitiatie toch zeer in de smaak te vallen bij de burgemeester en schepen. De vele jonge zeilertjes waren achteraf niet weinig fier dat ze zo veel aandacht hadden gekregen.

foto’s © Georges Janssens