Antares 7, vrijetijdsbesteding voor het hele gezin

De Antares 7 is gericht op vrijetijdsbesteding voor het hele gezin, comfortabel, gastvrij en veelzijdig. Brede gangway aan stuurboord, vaste kap, aparte toiletten, ruime slaapplaatsen en berging… dat alles maakt de boot geschikt voor gezinswatersporten, weekendcruises of vispartijtje met vrienden. De Cruising en Fishing versies van de Antares 7 kregen specifieke decoraties op het stuurhuis en de romp.

De talrijke opbergruimtes in de cockpit maken het mogelijk om de uitrusting aan boord te organiseren, voor één of meerdere dagen. Een noviteit: de cockpit van de Antares 7 is iets verschoven naar bakboord. Dit maakt ruimte vrij voor een brede gangway en vergemakkelijkt zo de toegang tot de voorste ligbank en de ankerbak.

De stuurhuiskap kan worden verlengd met een bimini om de passagiers aan de achterkant van de boot volledige bescherming te bieden. Het keukengedeelte, geïnstalleerd achter de pilootstoel, is uitgerust met een fornuis, een gootsteen en een koelkast.

De cabine van de Antares 7 getuigt van de knowhow van Bénéteau op het gebied van indeling. Naast het dubbele bed, in de standaard uitvoering, biedt de Antares 7 aan stuurboord een ruimte voorzien van een chemisch toilet. In de Weekender-versie omvat deze naast een toilet, een wastafel, waardoor de Antares 7 een comfortabele boot is die geschikt is voor kleine cruises. De vele glasoppervlakken en ventilatie zorgen voor panoramisch zicht en optimale ventilatie voor alle passagiers.

De Fishing-versie van de Antares 7 is rechtstreeks afgeleid van de Antares 8 en bevat een volledig open deklay-out.

Met een motor van 200 pk kan de Antares 7 indien nodig een maximale snelheid van 33 knopen halen. De romp is echter geoptimaliseerd om stabiel en comfortabel gedrag te garanderen bij een kruissnelheid van 21 knopen. De Antares 7 is daarnaast ook trailerbaar omdat de breedte net iets minder dan 2,5 m is, waardoor men vele horizonten kan verkennen.

BELANGRIJKSTE KENMERKEN
Totale lengte 7,48 m
Romplengte 6,48 m
Totale breedte 2,53 m
Rompbreedte 2,50 m
Gewicht zonder motor 1.651 kg
Doorvaarthoogte 2, 30 m
Min/max diepgang 0,50 – 0,80 m
Brandstofinhoud 170 L
Waterinhoud 50 L 13
Maximaal motorvermogen 147 kW – 200 pk 200 pk
Design Sarrazin Design