Vanaf nu stemmen voor de Mirabaud Yacht Racing Image Award 2023

144 fotografen uit 30 landen hebben dit jaar een foto ingezonden voor de fotowedstrijd gewijd aan wedstrijdzeilen. De top 20 foto’s worden tentoongesteld op METSTRADE Amsterdam, waar de prijsuitreiking plaatsvindt op 16 november.

Foto : © Brigi Török

Wat is de beste Yachtrace foto van het jaar? Het publiek kan nu stemmen om de winnaar van de Mirabaud Yacht Racing Image “Public Award” te bepalen.

Niet minder dan 144 professionele fotografen die 30 landen vertegenwoordigen, wat een nieuw record is, hebben hun beste foto ingezonden voor de 2023 editie van de Mirabaud Yacht Racing Image award.


Foto : © Georgy Akimov

De zes leden van de internationale jury, Nico Martinez (ESP), professioneel zeilfotograaf en winnaar van de Mirabaud Yacht Racing Image award 2022, Alexandra Rickham (UK), Head of Sustainability bij World Sailing, Laurène Coroller (FRA), journalist bij Voiles & Voiliers, Scott Dougal (UK), Communications and Digital Director bij World Sailing, Tatjana Pokorny (GER), journalist bij German News Agency & Yacht, en Nicolas Mirabaud (SUI), Managing Partner, Mirabaud & Cie SA, hebben de 80 beste beelden geselecteerd die nu online staan. Hun stemmen bepalen ook de winnaar van de Mirabaud Yacht Racing Image Award.

De top 20 beelden worden tentoongesteld op ’s werelds grootste beurs voor de maritieme industrie: METSTRADE Amsterdam, op 15 – 17 november. De prijsuitreiking vindt plaats op 16 november op METSTRADE om 16.30 uur. Fotografen van over de hele wereld zijn van harte uitgenodigd.

Er worden drie prijzen uitgereikt aan de winnaars: de Mirabaud Yacht Racing Image Award (hoofdprijs), geselecteerd door de internationale jury, de ‘Public Award’, gebaseerd op het aantal publieksstemmen online en de ‘Delegates Award’, gebaseerd op stemmen van bezoekers van METSTRADE.

Publieksstemmen kan vanaf vandaag tot 8 november.

Stem hier