Uitgave officiële boek over Vendée Globe-editie 2020-21

De voorbije herfst 2020 bestormden zes vrouwen en zevenentwintig mannen de oceanen vanuit Les Sables d’Olonne. De 9e Vendée Globe, een confrontatie van de solo zeilers met de woeste en onvoorspelbare natuurelementen is feuilleton geworden gevolgd door miljoenen mensen.

Afbelding: pagina uit het boek.

Het was  een aaneenschakeling van manoeuvres, weerobservaties, snelle reparaties, twijfels … Tijdens de meest bewogen editie in de geschiedenis, gekenmerkt door een epische redding – Kevin Escoffier door Jean Le Cam – liet het offshore-racen zich van zijn meest spannende kant zien. Deze momenten zijn nu te boek gesteld op basis van de getuigenissen en foto’s van de schippers.

De auteur, Antoine Grenapin, is freelance journalist en schreef reeds meerdere  boeken over zeilen. Hij werkte  mee aan ‘Vendée Globe: les aventuriers du Grand Sud’ en ‘L’épopée transatlantique: les multicoques sous l’emprise du Rhum’, beiden uitgegeven door ‘Hugo Image’. Nadat hij de afgelopen jaren de meeste offshore-races had gevolgd, maakte hij nu deel uit van het redactieteam van Vendée Globe 2020.

In de boekhandel vanaf 6 mei 2021, prijs € 19,95 – 176 bladzijden – 19 x 22,5 cm