boot Düsseldorf 2020 is perfect geland

Meer dan 250.000 watersportfans (2019: 247.000) uit 106 landen vonden de weg naar Düsseldorf voor een bezoek aan boot 2020. Bijna een kwart van hen kwam uit het buitenland. De top van de landenstatistiek wordt na Duitsland aangevoerd door Nederland, gevolgd door België, Groot-Brittanië, Zwitserland, Italië en Frankrijk. Van overzee staan de USA en Canada bovenaan.

De bezoekers waren enthousiast over het veelzijdige programma en het aanbod van de meer dan 1.900 exposanten uit 71 landen in 17 beurshallen.

De afgelopen editie van boot Düsseldorf heeft duidelijk de grote innovatiekracht van de branche bewezen. Centraal stonden alternatieve aandrijvingen, botenbouw uit herbruikbare grondstoffen en internationale projecten voor de bescherming van de zeeën.

Travel World op boot Düsseldorf geniet stijgend succes.

boot 2020 zorgde bij de bezoekers voor een tevredenheidsgraad van 96 procent. “De nieuwe, zeer heldere en duidelijke hallenindeling met de speciale routings voor de verschillende doelgroepen, was een succes. Met de ‘Power Walk’ door de hallen 1 tot en met 9 voor motorbootfans, de ‘Sailors Walk’ in de hallen 15 tot en met 17, de ‘Holiday Walk’ in de hallen 13 en 14, de ‘Divers Walk’ in de hallen 11 en 12 en de ‘Surfers Hotspot’ in hal 8a, konden de boot-fans hun individuele beursbezoek perfect plannen,” aldus boot-projectleider Petros Michelidakis.

Tot de ‘winnaars’ van de nieuwe boot-layout behoren ook de aanbieders van duiktoebehoren, -reizen en -bestemmingen. Meer dan 400 exposanten representeerden de internationale branche vrijwel volledig. Bij het duikbassin voor beginners en de duiktoren voor ervaren duikers was een grote toestroom. Nieuwe trends zoals het zogenaamde ‘Mermaiding’, oftewel het duiken als een zeemeermin, waren favoriet onder de bezoekers. Dat maakt ons blij, vorig jaar sierde een schitterende ‘mermaid’ de cover van Bootmagazine, straks worden we naast trendwatcher ook nog trendvoorspeller. Wie had dat gedacht?

boot 2021 opent van 23 tot en met 31 januari haar poorten in Düsseldorf. De eerste boten en jachten zullen weer in december over de Rijn aankomen.