Nieuw Zweeds onderonsje: Najad neemt Arcona Yachts over

Najad AB heeft Arcona Yachts AB overgenomen. De bedrijven vervaardigen en verkopen zeiljachten in het premiumsegment en hebben de bedoeling daar mee door te gaan, ieder onder hun eigen merknaam.

Najad produceert cruiseschepen die zijn ontworpen voor lange afstanden, comfort en gebruiksgemak. Arcona produceert zeilboten voor racen en familiecruisen. Samen vormen de bedrijven een van de sterkste spelers in de zeilbootindustrie. Zij stellen ongeveer 90 mensen tewerk en halen een omzet van meer dan MSEK 100. In het voorjaar lanceren Najad en Arcona een aantal nieuwe modellen.

De bedrijven zullen het beheer en de administratie coördineren in  het Najad-kantoor in Henån, op Orust. Zij zullen hun respectievelijke productportfolio blijven ontwerpen, produceren en op de markt brengen als voorheen.

Najad’s CEO, Jörgen Ottosson, zal de rol van CEO op zich nemen voor beide bedrijven. Torgny Jansson, die met succes Arcona heeft opgebouwd en beheerd, verkoopt zijn bedrijf en zal de bedrijfsontwikkeling leiden.