De Ocean Race kondigt een nieuw klimaatinitiatief aan

De Ocean Race wil tijdens de komende race rond de wereld in 2022-23 een positieve biojdrage leveren aan de klimaatproblematiek. De zeilrace wil meteen een stem zijn in de beweging voor klimaatverandering en bijdragen aan de bescherming en het herstel van de oceanen.

Foto: Regenboog op zee – © Jeremie Lecaudey / Volvo AB

 Dit initiatief pakt de vermindering van de uitstoot van broeikasgassen (BKG) aan en biedt een activiteitenprogramma dat is ontworpen om een ​​positieve impact te genereren. Het houdt niet op bij de acties van de wedstrijdorganisatoren; het begeleidt en inspireert al degenen met wie de race samenwerkt om een ​​positieve impact te hebben op het klimaat, inclusief de teams, de steden die het evenement organiseren, de partners en officiële leveranciers. Het initiatief gaat ook verder dan de directe contactpunten van de race om een ​​nieuw publiek te bereiken, van schoolkinderen tot beleidsmakers, om klimaatactie te stimuleren.

De aankondiging wordt gedaan op Earth Day, een wereldwijde beweging om positieve actie voor de planeet aan te moedigen. Dit jaar stond de dag in het teken van de klimaatcrisis, de vernietiging van het milieu en de noodzaak om de gezondheid van onze aarde te herstellen.