36e AMERIKA’S CUP, Emirates Team Nieuw-Zeeland neemt een 5-3 voorsprong

Dag 5 van de America’s Cup, gepresenteerd door PRADA, was zonder twijfel de meest spannende van deze 36e editie. Na vier dagen van impasse en races waarbij de posities 5 minuten na de start vastlagen, wisselden voor het eerst in deze America’s Cup de koppositie tijdens beide races.

Emirates Team New Zealand liet twee overwinningen optekenen en nam een voorsprong van 2 punten op Luna Rossa Prada Pirelli.

Wankele en lichte wind speelden een grote rol  en er was wat geluk mee gemoeid. Kunnen ‘foilen’ of niet maakte het verschil tussen winnen ofverliezen.

Met het scorebord op 5 tegen 3 is de impasse doorbroken en wordt dinsdag 16 maart  een sleuteldag. Zullen de Kiwi’s het momentum behouden en opnieuw winnen of zullen de Italianen terugvechten en een zevende wedstrijddag uit de brand slepen? De vraag wordt morgen om 16:15 uur NZT beantwoord (tussen 3 en 4 uur in de ochtend bij ons).

Zoals steeds, uitgebreid beeldverslag van de twee manches van de vijfde wedstrijddag (Race 7 & 8).